Club gaat met 3-1 onderuit tegen Atlético

Club Brugge heeft in de Champions League niet kunnen stunten tegen Atlético Madrid. Arnaut Danjuma gaf Blauw-Zwart hoop dankzij een absolute wereldgoal, maar door twee treffers van Griezmann en een late goal van Koke ging Club met 3-1 onderuit.

Text: 

Ivan Leko koos in het Wanda Metropolitano Stadion voor dezelfde elf die zaterdag Cercle Brugge versloegen. Club kwam zich duidelijk niet ingraven en kon ook als eerste dreigen. Vanaken kon echter niet profiteren van slecht wegwerken van Godín. Na tien minuten kwam ook Atlético op dreef, maar Saúl en later Griezmann konden Letica niet bedreigen. De eerste echte Brugse kans was voor Danjuma, maar het schot van de Nederlander ging naast.

Ruud Vormer ging opnieuw voorop in de strijd
Ruud Vormer ging opnieuw voorop in de strijd

Na twintig minuten leek Antoine Griezmann de score te openen met een knappe stifter, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Blauw-Zwart was meteen gewaarschuwd, maar werd op het halfuur alsnog verschalkt door de Franse wereldkampioen. Griezmann kreeg te veel ruimte aan de verste paal en schoot de 1-0 overhoeks binnen. Tussendoor was een schot van Saúl voorlangs gegaan.

Arnaut Danjuma scoorde een absolute wereldgoal
Arnaut Danjuma scoorde een absolute wereldgoal
Text: 

Club Brugge stond plots voor de zware taak om een gaatje te vinden in het defensieve blok van Diego Simeone. Blauw-Zwart toonde echter lef en kroop niet bang achteruit. Wesley was eerst nog te verrast om te profiteren van een scrimmage voor doel, maar vijf minuten voor de rust was het dan toch raak. En hoe! Arnaut Danjuma sneed naar binnen en schoot de 1-1 prachtig in de verste winkelhaak. Na die gelijkmaker nam de thuisploeg opnieuw meer initiatief, maar Club hield stand.

Na de pauze schakelden de Spanjaarden een versnelling hoger. Atlético begon de druk steeds meer op te drijven, met enkele kansen tot gevolg: kopballen van Saúl en Diego Costa gingen over doel en een schot van Partey zoefde hoog over. De beste kans was evenwel voor Griezmann: de Fransman verscheen plots oog in oog met Letica, maar de Kroaat bracht knap redding.

Text: 

Leko voelde dat zijn team steeds meer in de problemen kwam en voerde een dubbele wissel door: Mata en Nakamba kwamen in de plaats van Vlietinck en Schrijvers. Ondanks het verse bloed moest Club halfweg de tweede helft toch plooien. Diego Costa legde de bal terug tot bij Griezmann en die schoot de 2-1 door een bos van benen in doel. De Fransman aasde op een hattrick, maar Letica kon een kwartier voor tijd zijn schot pareren.

Hans Vanaken in actie tegen Partey
Hans Vanaken in actie tegen Partey

Blauw-Zwart gaf zich nog niet gewonnen en probeerde in de slotfase alsnog een punt uit de brand te slepen. Een kopbal van Wesley ging eerst nog naast, maar direct daarna volgde dé kans op de gelijkmaker: Denswil kopte een hoekschop volledig vrijstaand over de deklat. Het geloof in een punt nam toe, maar het Madrileense blok barstte niet. Diep in de blessuretijd werd het zelfs nog 3-1, toen Koke met een afgeweken schot Letica verschalkte.

UEFA Champions League – Groep A: speeldag 2

Toeschouwers: 50.000 – Wanda Metropolitano Stadion

Scheidsrechter: Ivan Kružliak (Svk)

Atlético Madrid: Jan Oblak - Santiago Arias, José María Giménez (46’ Filipe Luis), Diego Godín, Lucas Hernández - Koke, Thomas Partey (63’ Angel Correa), Saúl, Thomas Lemar - Diego Costa (69’ Rodri), Antoine Griezmann. Coach: Diego Simeone.

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Thibault Vlietinck (56’ Clinton Mata), Ruud Vormer, Mats Rits (75’ Loïs Openda), Hans Vanaken, Arnaut Danjuma – Siebe Schrijvers (56’ Marvelous Nakamba), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Jelle Vossen, Matej Mitrović, Emmanuel Dennis en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Rits, Giménez, Openda, Hernández.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 28’ Griezmann (1-0), 39’ Danjuma (1-1), 67’ Griezmann (2-1), 94’ Koke (3-1).

 

Tekst: Steven Floin

Atlético Madrid - Club Brugge 03-10-2018

Related articles