Club kaapt prijzen weg op Gala van de Profvoetballer van het jaar

Daags na de epische titelviering mocht Club opnieuw de champagne bovenhalen. Deze keer geen titel, maar wel heel wat andere bekroningen. Club kreeg de trofee voor Rookie van het jaar (Wesley Moraes), Trainer van het jaar (Ivan Leko), Foundation van het jaar én Profvoetballer van het jaar (Hans Vanaken). Even verderop won Anthony Limbombe dan nog eens de Ebbenhouten Schoen. Een nieuwe zegetocht voor Blauw-Zwart.

In Brussel werd het gala voor de Profvoetballer van het jaar en de Ebbenhouten Schoen op dezelfde avond georganiseerd. Club scoorde een grand slam, want het haalde zo goed als alle prijzen in huis. De avond begon met Wesley Moraes, die boven Samuel Kalu en Hassana Bandé verkozen werd tot Rookie van het jaar. Ivan Leko kreeg dan weer meer dan verdiend de trofee voor Coach van het jaar voor zijn ongelofelijke seizoen met Club. Hij deelde het podium met Ricardo Sá Pinto en Philippe Clement.

 

Niet enkel de sportieve kant van het verhaal werd belicht, ook de beste community-werking werd verkozen. Club en Gent deelden de eerste plaats voor hun Foundation-werking het voorbije seizoen.

 

De belangrijkste prijs is uiteraard die van Profvoetballer van het jaar. Grote kanshebbers waren Gouden Schoen Ruud Vormer en Hans Vanaken. De twee Brugse leiders op het middenveld verdelen dit seizoen doelpunten, assists en nu ook awards. Vanaken ging met de hoofdprijs naar huis. De Limburger hield Vormer, Edmilson en Limbombe achter zich.

 

Later op de avond werd op het gala van de Ebbenhouten Schoen Anthony Limbombe verkozen als beste voetballer van Afrikaanse origine in de Belgische competitie.

Related articles