Club legt eerste buitenlandse eSporter in België vast

Matheus Longaray de Carvalho Freitas - spelersnaam ‘Longaray’ - zal in samenwerking met esports partner Bundled Club Brugge verdedigen in het internationale FIFA 20 circuit. De Braziliaan, die zich in FIFA 19 tweemaal voor een FUT Champions Cup kon plaatsen, is de eerste buitenlander ooit die bij een Belgische eSports-voetbalploeg tekent.

Net zoals op voetbalgebied, wil Club Brugge ook in eSports een voortrekkersrol spelen. Met Longaray haalt Blauw-Zwart een speler in huis die in het voorbije seizoen zich bewees op de FUT Champions Cups in Boekarest en Atlanta, waar hij respectievelijk bij de laatste 16 en de laatste 32 raakte. Daarnaast kwalificeerde hij zich ook voor de eLiga Sul, een Braziliaanse competitie, georganiseerd door voetballegende Ronaldinho.

 

De Braziliaan toonde al dat hij zich kan meten met de wereldtop, met overwinningen tegen Nraseck en Faze Tass en zal dat dit seizoen voor Club Brugge proberen te doen in het internationale FIFA-circuit. Zijn resultaten kan je volgen via de Social Media-kanalen van Club Brugge eSports.

 

Instagram: @eClubbrugge

Twitter: @eClubbrugge 

Related articles