Club loopt uit na heenronde

De reeksen blijven intact, de spitsen scoren en de voorsprong vergroot. Club zag dan wel een mooie overwinning wegglippen in de slotseconden van Club – Standard, wanhopen hoeft zeker niet als de cijfers bekeken worden. Op naar Genk!

10 goals op 2 wedstrijden

Jan Breydel zag zelden zoveel goals als vorige week. 6 op donderdag, 8 op zondag. Club zit nu aan 11 goals op 5 wedstrijden in Play-Off 1, meer dan gelijk wie.

 

De Brugse reeksen blijven ook na dit weekend staan. Club is al 48 thuismatchen op rij ongeslagen en scoorde 79 wedstrijden op rij in eigen huis. Tegen Standard bleef Club al 8 thuismatchen op rij ongeslagen.

3 goals op 2 matchen voor Wesley én Diaby

Wesley en Diaby (2x) scoorden opnieuw. Beide spitsen voegden 3 goals toe aan hun totaal op 2 matchen. Diaby blijft de Brugse topschutter met 14 goals en scoorde ook al 6 goals tegen Standard voor Club, het meeste van de huidige selectie.

 

Wesley scoorde zijn 20ste goal in Brugse loondienst. Met 9 goals daarvan in Play-Off 1 is de Braziliaan ook de op 3 na beste doelpuntenmaker in de eindronde aller tijden voor Club.

 

Ruud Vormer kon opnieuw een doelpunt en een assist noteren. De Nederlandse kapitein zit nu aan 12 goals en een mooie 17 assists. Niemand in deze competitie is zo vaak betrokken bij een doelpunt als Ruud Vormer.

 

Benoît Poulain speelde zijn 50ste officiële match voor Club in zijn eerste basisplaats sinds 25 januari. Voor Lior Refaelov was het de 175ste competitiematch voor Club.

7 punten voorsprong

Club is niet alleen de best scorende ploeg van Play-Off 1, ook qua Fair-Play is Blauw-Zwart goed bezig. Het verzamelde nog maar 4 gele kaarten op 5 wedstrijden.

 

Na 5 wedstrijden gaat het voor Club nog steeds goed in Play-Off 1. Ondanks moeilijke verplaatsingen naar concurrenten Gent en Anderlecht, liep Club een punt uit op Anderlecht en bleef de voorsprong op Gent intact. Enkel Genk en Standard kunnen een licht beter rapport voorleggen dan Club na de heenronde. Volhouden en #BluvnGoan nu!

Related articles