Club loot FC Salzburg in 1/16de finale Europa League

In het Zwitserse Nyon werd deze middag geloot voor de 1/16de finale van de Europea League. Club, als niet-reekshoofd, komt uit tegen FC Salzburg uit Oostenrijk. Blauw-Zwart vecht voor een plaats in de 1/8ste finale op 14 en 21 februari.

Salzburg was één van de 2 teams die geen enkel punt verloor in de groepsfase van de Europa League en heeft met Munas Dabbur de huidige topscorer uit het toernooi in huis. Met Celtic en RB Leipzig in de groep leek het een moeilijke opdracht te worden voor de Oostenrijkers, maar met 17 gescoorde goals en 6 geïncasseerde mogen de resultaten van de ploeg van Marco Rose gerust indrukwekkend genoemd worden. In de eigen competitie staan ze na 18 speeldagen met 48 punten los aan de leiding.

 

Doordat Club net niet als één van de beste derdes eindigde in de Champions League, speelt het eerst in eigen huis, normaal op donderdag 14 februari. Eén week later, op 21 februari, volgt dan de beslissende terugwedstrijd op verplaatsing. Info over de tickets voor de thuiswedstrijd volgt later deze week.