Club met jongste basiself in bijna jaar tijd

Met een jong elftal haalde Club zondag een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Antwerp FC. De cijfers tonen het aan: het was niet evident om te scoren tegen Antwerp, maar Club bleef de traditie trouw.

JEUGDIG CLUB

Text: 

De basisploeg van Club had een gemiddelde leeftijd van 24,26 jaar oud. Dat was de jongste ploeg van de laatste 35 officiële wedstrijden van Blauw-Zwart. Deze wedstrijd komt ook in de top 100 van jongste basiselftallen van Club aller tijden (op de 98ste plaats).

Club met jongste basiself in bijna jaar tijd
Club met jongste basiself in bijna jaar tijd

DEBUTANT OPENDA

Na de invalbeurt tegen Kortrijk startte Loïs Openda nu in de basis voor Club. Even voor rust was hij zelf dicht bij een goal. Met een debuut in de basis op 18 jaar, 6 maanden en 3 dagen is hij de op 21 na jongste debutant ooit.

VORMER KLOPT ALS EERSTE BOLAT

Antwerp had nog geen doelpunt geslikt in deze competitie, maar Ruud Vormer kon na een sublieme pass van Vanaken en een tussenkomst van Van Damme de 0-1 binnen tikken. Het was zijn 41ste doelpunt voor Club Brugge. Daarmee steekt hij Leo Van Der Elst en Gilbert Bailliu voorbij en komt hij op plaats 30 in de topschuttersstand aller tijden van Club.

ALTIJD SCOREND OP DE BOSUIL

De 0-1 – de tiende goal van Club dit seizoen – betekende dat Club nu al 13 matchen op rij kon scoren op de Bosuil.

Related articles