Club mist ondanks 1-3 winst tegen VAE een resem kansen

De zomerstage van Club in Garderen werd zaterdagavond afgesloten met een 1-3 zege tegen de Olympische ploeg van de Verenigde Arabische Emiraten. Blauw-zwart had constant overwicht, maar verzuimde de resem doelkansen af te maken. Decarli, Schrijvers en Vossen troffen wél raak.

Negen spelers bleven voor dit treffen door uiteenlopende redenen aan de kant. Ivan Leko kon hierdoor geen twee verschillende elftallen tussen de lijnen brengen. De Kroaat beschikte over 18 fitte spelers. Reken daar nog Horvath en Hubert bij, evenals de in Brugge achtergebleven geblesseerde belofte Openda en een optelsom leert dat er momenteel 30 spelers in de A-kern van blauw-zwart aan de slag zijn.

Text: 

De Belgische voetbalfans moesten na de WK-euforie van vrijdagavond duidelijk nog herstellen. In vergelijking met de wedstrijd tegen Steaua Boekarest halfweg deze week, zagen de Clubfans het dit keer duidelijk minder zitten om naar De Veluwe af te reizen. Slechts een 100-tal tekende er zaterdagavond present in Garderen. 

 

Wie er wel was, en uiteraard ook de geïnteresseerden op het thuisfront, die de wedstrijd via de Facebook Live van Club Brugge konden volgen, maakten het debuut van de nieuwe doelman Karlo Letica mee. Zijn kunsten kon de Kroaat evenwel niet tonen. De tegenstander uit het Midden-Oosten slaagde de eerste helft niet in om groots doelgevaar te laten optekenen.  Daarvoor was de dominantie van de Bruggelingen te groot. Het vertaalde zich evenwel niet op het scorebord, want enkel Decarli en Schrijvers vonden de weg naar de netten.

Letica maakte zijn debuut voor Club
Letica maakte zijn debuut voor Club

Club was drie kwartier lang baas in alle ploegonderdelen. Bij de kleinste tempoversnelling ging de alarmbel af bij de Olympische ploeg van de Verenigde Arabische Emiraten. De schrik voor een nieuwe pandoering – KRC Genk won er de afgelopen dagen met 5-0 tegen – was danig groot dat de doelman na de openingstreffer van de Zwitser Decarli zo waar bij het uittrappen tijd stal. Doelman Sultan Manthari-Al Wasl kwam in de eerste helft handen en voeten tekort om een grote averij te vermijden. Een flinke dosis geluk en het bijwijlen slordig afwerken van de kansen waren de redenen dat Club met een 0-2  ruststand moest tevreden zijn. 

Poulain speelde de hele tweede helft
Poulain speelde de hele tweede helft
Text: 

Het spelbeeld tijdens de tweede helft was een kopie van de eerste. Club had het meeste balbezit en zorgde voor dreiging. De afwerking van de kansen kende evenwel niet dezelfde suprematie.  Een gebrek aan concentratie was daar niet vreemd aan. Ook na de zes wissels rond het uur – Poulain verving Decarli al bij de start van de tweede periode – bleef blauw-zwart tevergeefs een hogere score nastreven. Een tekortkoming van Peres resulteerde in de slotfase zowaar nog in de aansluitingstreffer van de VAE. Twee minuten later kon Vossen  de stand evenwel weer aandikken. (JKB)

 

Als voetnoot willen we nog verduidelijken dat aanwinst Groeneveld intern de voorkeur aangaf als Danjuma in de media te worden vermeld. Deze naam prijkt bijgevolg ook op zijn shirt.

 

Club Brugge: Letica (75’ Gabriël), Scholz, Decarli (46’ Poulain), Denswil (60’ Peres), Cools (60’ Tomecak), Vanlerberghe, Vormer (60’ Rits), Vanaken, Diatta (60’ Danjuma), Schrijvers (60’ Baiye) en Wesley (60’ Vossen)
Doelpunten: 6' Decarli (0-1), 37’ Schrijvers (0-2), 73' At Attas (1-2), 75' Vossen (1-3)

Vae - Club Brugge 07-07-2018

Related articles