Club nekt Anderlecht met 2-3

Club Brugge heeft de topper op Anderlecht met 2-3 gewonnen. Dankzij goals van Wesley en Dennis stond Blauw-Zwart al 0-2 voor bij de rust, maar via Gerkens werd het toch nog spannend. Arnaut Danjuma zorgde kort voor tijd voor de beslissing. Trebel scoorde wel nog tegen, maar Club hield stand en nadert zo tot op één punt van leider Genk.

Text: 

Ivan Leko koos voor dezelfde elf die vorige zondag AA Gent inblikten. Clinton Mata speelde dus opnieuw als centrale verdediger, terwijl er met Dennis en Diatta twee erg offensieve flankspelers aan de aftrap verschenen. Blauw-Zwart had zondag uiteraard vertrouwen getankt, maar kreeg na amper één minuut al een flinke waarschuwing: Mechele kon een voorzet van Verschaeren nog net voor Bolasie wegwerken. De reactie van Club liet niet lang op zich wachten: na slecht wegwerken van Didillon schilderde Schrijvers het leer op het hoofd van Wesley en die kon de 0-1 binnenkoppen.

Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong
Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong

Dat doelpunt gaf de Bruggelingen uiteraard nog meer vleugels. Club was heer en meester en kreeg enkele prima kansen om de voorsprong te verdubbelen: de doorgebroken Dennis werd gestuit door Didillon, Diatta trapte de rebound recht op de doelman en een voorzet van diezelfde Diatta werd net voor Wesley weggewerkt. De beste kans was toch voor Wesley. De Braziliaan zette knap Didillon in de wind, maar Kara kon zijn poging nog net afblokken. Kort daarop bracht Didillon ook redding op een volley van Mata.

Dennis scoorde op het halfuur de 0-2
Dennis scoorde op het halfuur de 0-2
Text: 

Halfweg de eerste helft konden de Brusselaars plots toch de rug rechten: Horvath pareerde een schot van Gerkens en na een afgeblokt schot van Bolasie knalde Amuzu het leer over doel. Club kwam niet in de problemen en sloeg op het halfuur genadeloos toe. Na een geniale doorsteekpass van Vanaken kon Dennis de 0-2 binnentrappen. Scheidsrechter Van Driessche keurde het doelpunt eerst af wegens buitenspel, maar op aangeven van de VAR ging het Brugse feestje uiteindelijk toch door. Blauw-Zwart nam daarna wat gas terug, maar met uitzondering van een afzwaaier van Amuzu kon de thuisploeg niet dreigen.

Na de pauze schakelde Anderlecht ook over op een driemansdefensie, om zo Club meer onder druk te zetten. Paars-Wit aasde op een vroeg doelpunt en trok volop ten aanval. Een schot van Bolasie werd afgeblokt, maar het was Amuzu die het dichtste bij de aansluitingstreffer kwam: de flankspeler dribbelde de zestien meter in, maar talmde te lang waardoor de Clubdefensie het gevaar nog onschadelijk kon maken.

Text: 

De Bruggelingen leken daarna het evenwicht opnieuw te herstellen, maar kort voorbij het uur viel uiteindelijk toch de 1-2: Bolasie lanceerde Gerkens op rechts en die kon het leer vanuit een scherpe hoek binnentrappen. Club vergat te voetballen en ontsnapte even later aan de gelijkmaker: Verschaeren kreeg een diepe bal niet onder controle, waardoor Horvath makkelijk redding kon brengen. Aan de overkant ging Hans Vanaken plots op wandel, maar Didillon kon het schot van de Gouden Schoen redden.

Arnaut Danjuma zorgde voor de beslissing
Arnaut Danjuma zorgde voor de beslissing

Blauw-Zwart zakte steeds meer weg en dus greep Leko in: Amrabat en Danjuma kwamen in de plaats van Schrijvers en Dennis. Een poging van Bolasie ging eerst nog voorlangs, maar daarna was het toch Club dat toesloeg. Na een vlijmscherpe counter zette Danjuma vlot zijn mannetje in de wind en met een knap schot in de verste hoek zorgde de Nederlander voor de 1-3. Direct daarna kon Trebel een slecht weggewerkte bal binnenkoppen, waardoor het nog erg spannend werd. Club hield evenwel stand, waardoor het tot op één punt nadert van leider Racing Genk.

Jupiler Pro League – Play-Off I, speeldag 2

Toeschouwers: 20.000 – Constant Vandenstockstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

RSC Anderlecht: Thomas Didillon – Dennis Appiah (72’ Bubacar Sanneh), Mbodji Kara, James Lawrence, Ivan Obradovic (91’ Andy Najar) – Pieter Gerkens (81’ Ivan Santini), Sven Kums, Adrien Trebel – Yari Verschaeren, Yannick Bolasie, Francis Amuzu. Coach: Fred Rutten.

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis (74’ Arnaut Danjuma) , Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Krépin Diatta (88’ Dion Cools) – Siebe Schrijvers (72’ Sofyan Amrabat), Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Jelle Vossen, Kaveh Rezaei en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Obradovic, Dennis, Bolasie, Trebel, Mechele, Kara.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 5’ Wesley (0-1), 32’ Dennis (0-2), 64’ Gerkens (1-2), 87’ Danjuma (1-3), 90’ Trebel (2-3).

 

Tekst: Steven Floin

Bekijk de beelden van de historische overwinning tegen Anderlecht hier opnieuw! 

Anderlecht - Club Brugge 04-04-2019

Related articles