Club NXT behaalt eerste punt in 1B na 2-2-gelijkspel

Het eerste punt voor Club NXT in 1B is binnen. De youngsters speelden in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen gelijk tegen Lommel. Brebels bracht de Limburgers in de eerste helft op 0-1, maar na een sterke tweede helft kwam Club NXT langszij. Van Den Keybus en Sandra namen beiden een doelpunt voor hun rekening. Ugalde zette even later de 2-2-eindstand op het bord.

In de eerste helft hadden de jongens van Rik De Mil het niet onder de markt. Lommel combineerde goed en zorgde voor veel pressing. Het resulteerde in enkele hoekschoppen zonder echt doelgevaar. Doelman Shinton kon een hard schot van Kadiri nog net uit zijn doel ranselen. Even later tikte hij een nieuwe kans van de bezoekers over doel. In de daarop volgende hoekschop toonde Brebels zich de sterkste en scoorde van aan de tweede paal de 0-1. Kort voor rust revancheerde diezelfde Brebels zich op Van den Keybus en kreeg terecht rood. We gingen met een achterstand de rust in.  

 

Na een moeilijke eerste helft hoopte Club NXT te profiteren van de man-meersituatie. Appiah en Aelterman werden aan de rust vervangen door Sandra en Baeten. Blauw-zwart startte gretig, maar het was pas toen De Cuyper inviel voor Ochieng dat de wedstrijd helemaal kantelde. Club NXT bestormde het doel van Lommel. De Cuyper zorgde constant voor dreiging op de linkerflank, maar Baeten, Engels en Sagna konden voorlopig niet afwerken. Lommel wisselde enkele spelers om de krappe voorspong in handen te houden. Club duwde het gaspedaal nog meer in en op hoekschop kopte Van den Keybus de verdiende gelijkmaker binnen. Lommel scoorde nadien bijna tegen, maar de deklat bracht redding. De hard werkende Sandra werd nadien in stelling gebracht en kende geen genade: 2-1.

 

Loon naar werken in de tweede helft. De jongens deden het motto van Club Brugge ‘no sweat no glory’ alle eer aan. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd werd onze verdediging verrast, Ugalde knalde staalhard de gelijkmaker binnen. Een domper mag je wel stellen, maar Club NXT hield het hoofd koel en behaalde zo meer dan verdiend zijn eerste punt in 1B.    

 

Club Brugge: Shinton, Asoma, Fuakala, Hautekiet, Ochieng (64’ De Cuyper), Blomme, Appiah (46’ Sandra), Van den Keybus, Engels, Sagna, Aelterman (46’ Baeten)

  • Doelpunten: 34' Brebels 0-1, 75' Van Den Keybus 1-1, 80' Sandra 2-1, 85' Ugalde 2-2
  • Rode kaart: 41' Brebels (Lommel)

Related articles