maandag 7 maart 2022 23:00

Club NXT blijft steken op gelijkspel tegen OH Leuven U21

Coach Rik De Mil kon voor de wedstrijd tegen OHL beroep doen op Jack Hendry die matchritme kwam opdoen. Daarnaast startten ook Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Daniel Pérez en Senne Lammens van het eerste elftal. De Amerikaan Mauricio Cuevas maakte zijn debuut bij Club NXT U21 bij afwezigheid van de gekwetste Denzel De Roeve.

Doelpuntenloze eerste helft

Cuevas was onmiddellijk zeer gretig. Hij stuurde een gevaarlijke voorzet voor doel en zorgde zo voor de eerste dreiging van Club NXT. Helaas kon niemand afwerken. Nadien knalde hij zelf een poging over het Leuvense doel. Doelman Lammens moest gevat tussenkomen en pareerde in twee tijden een gevaarlijk schot van OHL. De Brabanders trokken massaal terug op de eigen helft. Het was zoeken naar een gaatje voor onze youngsters. Vermant kopte pal op de doelman. Audoor probeerde met een afstandschot, maar de bal ging naast. Ook Talbi trachtte doelman Ravet te verschalken, maar zonder succes. Net voor rust schilderde Sabbe een voorzet voor doel, maar Pérez kon net niet de bal binnen koppen. 0-0 aan de rust na een teleurstellende eerste helft.

Boeiende tweede helft kent geen eindwinnaar

De tweede helft was pas begonnen toen OHL oprukte tot aan de achterlijn. Lefrancq verraste iedereen vanuit een zeer scherpe hoek en de bezoekers stonden tegen de gang van het spel in op voorsprong. Een koude douche! Doelman Lammens moest nadien een vrijschop in hoekschop duwen. Leuven begon stilaan tijd te winnen en beging ook heel wat fouten om het steeds beter wordende spel van Club NXT te onderbreken. Het leverde hen vijf gele kaarten op. Toen Cuevas nogmaals op zijn flank oprukte en de bal heerlijk voor doel bracht kon Pérez van dichtbij in twee tijden scoren. 1-1. Niet voldoende voor onze youngsters met het oog op een plaats in de top 4 richting profvoetbal in 1 B volgend seizoen. Dit beseffend duwde Club NXT de bezoekers meer en meer achteruit, maar de Leuvense verdediging hield stand. Sandra zag zijn poging naast doel verdwijnen. Pérez kon de score niet verdubbelen toen hij op voorzet van Cuevas over doel kopte. Ook Vermant kende geen geluk. Zijn poging ging naast de Leuvense goal. Engels knalde een mooie poging over het doel. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het even schrikken toen bij een zeldzame tegenaanval van OHL het leder de deklat trof. Coach De Mil bracht ondertussen heel wat verse krachten in. Blauwzwart probeerde met man en macht een verdiende driepunter te behalen, maar het tweede doelpunt viel altijd net niet. In de slotseconden verdween de ultieme kans van Vermant op voorzet van Engels centimeters naast de paal.

OH Leuven graait puntje mee naar huis

Zo nam OHL een punt mee naar Leuven. Er zit voor Club NXT niet anders op dan een zes op zes te behalen in de volgende twee thuiswedstrijden in de derby’s tegen Zulte-Waregem en Cercle. Supporters allen op post! Maar eerst volgt vrijdag reeds de aartsmoeilijke opdracht in de beker op het veld van RC Genk.

Club NXT: Senne Lammens, Mauricio Cuevas, Jack Hendry, Abakar Sylla, Kyriani Sabbe, Xander Blomme, Daniel Pérez (87’ Ibe Hautekiet), Chemsdine Talbi (85’ Noah Aelterman), Romeo Vermant, Cisse Sandra (75’ Arne Engels), Lynnt Audoor. Coach: Rik De Mil.

OHL: Oregan Ravet, Dylan Ouedraogo, Kevin Shkurti, Ilias Lefrancq, Warre Smet, Tibe Vanhaeren (84’ Isaac Asante), Natan Juste (90+2’ Henri Stanic), Louis Patris, Joël Schingtienne, Mykola Kukharevych (89’ Nguidi Nsingi), Sebastiao Richie Sagrado. Coach: Eddy Vanhemel.

Doelpunten: 47’ Lefrancq 0-1, 55’ Pérez 1-1.

Gele kaarten: Audoor, Lefrancq, Smet, Juste, Kukharevych, Sagrado.

Stadion: The Nest Roeselare.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in