zondag 11 april 2021 18:30

Club NXT boekt tweede overwinning van het seizoen

Voor de tweede keer dit seizoen stuurt Club NXT de Pallieters huiswaarts met een nederlaag. Twee knappe doelpunten van uitblinker De Cuyper zorgden voor een verdiende tweede overwinning van het seizoen. Minpunt was het uitvallen van diezelfde De Cuyper met een knieblessure.

Coach Rik De Mil miste de geschorste Servais en Ignace Van der Brempt die mee richting Anderlecht trok. Cisse Sandra nam plaats op de bank na meer dan vier maanden blessureleed. De snelle Vanrafelghem kreeg een basisplaats na zijn puike invalbeurt tegen RWDM. Daknam was versierd met de vlaggen van 35 spelers die dit seizoen hun kans kregen bij Club NXT. Het inspireerde Blauw-Zwart ,want ze startten gretig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Vermant, die echter pal op de bezoekende doelman mikte en ook Audoor kon in de rebound niet afwerken. Een volgende snelle aanval vertrok bij Hautekiet die van op links Vermant bediende. Hij gaf een assist aan Vanrafelghem, die net niet de bal richting doel kon deviëren.

 

Via een ingestudeerde hoekschop kwam het leer bij De Cuyper die in één tijd van buiten het strafschopgebied laag over de grond binnentrapte. Een prachtig doelpunt en een verdiende voorsprong voor Club NXT. Bij de bezoekers was Vermeiren de gevaarlijkste pion. Tot tweemaal toe kon hij ongehinderd op doel koppen, maar doelman Shinton hield de netten schoon. Kort voor de rust moet hij nogmaals de gelijkmaker van de bezoekers verhinderen.

 

Blauw-Zwart startte perfect aan de tweede helft. Audoor bracht de bal voor doel, maar het schot van Vanrafelghem werd afgeblokt. Gelukkig kwam de bal voor de voeten van de inlopende De Cuyper die zijn tweede van de namiddag nette. Hij werd daarbij aangetrapt door Bitsindou en moest gekwetst het veld verlaten. Aelterman nam zijn plaats in. Doelman Brughmans werd onder vuur genomen door kapitein Blomme, op voorzet van Vermant, maar hij verhinderde een derde Brugse doelpunt. Aelterman kreeg nadien drie gouden kansen om de score verder op te drijven. Bij de eerste voorzet van Vanrafelghem kon hij net niet bij de bal. Op aangeven van de alweer hard werkende Van den Keybus trapte hij net naast de paal. Zijn derde poging ging wel knap binnen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens voorafgaand hands. De moegestreden Vanrafelghem werd vervangen door de gretige Sandra die na vier maanden afwezigheid door een blessure zijn eerste minuten van 2021 meepikte.

 

Lierse kon zich niet doorzetten. Het claimde eerst een penalty, maar de scheidsrechter ging hier niet op in. Nadien kregen de bezoekers nog één echte kans om de aansluitingstreffer te scoren. Doelman Shinton kon de doorgebroken Placca nog afblokken en de bal in hoekschop werken. Ook Club NXT claimde een strafschop toen de ingevallen Engels neerging in het strafschopgebied, maar ook hier gaf de scheidsrechter geen krimp. Kort voor het einde van de wedstrijd gaf Engels een perfecte assist van op de rechterflank, maar Aelterman kon de bal net niet richting doel koppen. De 2-0 bleef op het scorebord staan.

 

Club NXT behaalde net als in november een verdiende overwinning tegen Lierse Kempenzonen. Ze blijven laatste met drie puntjes achterstand op hen. Afspraak volgende vrijdag in de laatste thuismatch op Daknam tegen kampioen Union.        

 

Club Brugge: Shinton, Hautekiet, Mbamba, Mendy, De Roeve, Blomme, Van den Keybus, Audoor, De Cuyper (50’ Aelterman), Vermant (75’ Engels), Vanrafelghem (65’ Sandra).

Doelpunten: 19’ De Cuyper 1-0, 47’ De Cuyper 2-0.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in