vrijdag 30 september 2022 22:00

Club NXT pakt een punt na spektakelmatch tegen Virton

Na de interlandbreak moest Club NXT op bezoek naar het verre Virton. Beide teams zorgden voor een spektakelmatch.

Coach Nicky Hayen kon Mbamba en Shinton inzetten uit het eerste elftal. Kapitein Ibe Hautekiet was hersteld van een blessure en startte in de basis. Virton startte vinnig aan de wedstrijd en probeerde Club NXT snel te verrassen. Dat lukte al na vier minuten toen Anne meteen scoorde. Blauw-Zwart kon direct erna dreigen met een poging van Martens. Zijn bal verdween op het dak van het doel. Op een vrije trap van Engels kon doelman Vincensini de kopbal van Martens eerst stoppen, maar in de rebound maakte Mbamba gelijk: 1-1.

Virton drukte en probeerde vooral doorheen het centrum te geraken. Het resulteerde alleen in enkele kleine kansen, maar geen echt gevaar voor doelman Shinton. Even later werd een mooie aanval beloond met een doelpunt voor Club NXT. Een voorzet van Engels bereikte Sabbe. Hij waagde solo zijn kans en werkte knap af: 1-2 voor Club NXT.

Nadien viel kapitein Hautekiet met een lichte blessure out. Sem Audoor kwam in de ploeg en coach Hayen moest wat schuiven. Op slag van rust kwamen de bordjes opnieuw in evenwicht na een vrije trap van Droehnle. Ruststand: 2-2

Club NXT kwam het beste uit de kleedkamers. Kapitein Engels knalde op de paal en in de rebound zat de keeper er nog tussen. Kort nadien kwam de bal bij Homma terecht. Met een knappe dribbel verschalkte hij de verdedigers en doelman: 2-3 voor onze youngsters.

Beide ploegen bleven het tempo hoog houden. Een goal van Virton en Club NXT werden allebei afgekeurd voor buitenspel. Een penalty voor Virton 20 minuten voor het einde legde de eindscore vast: 3-3.

Het derde opeenvolgend gelijkspel voor Club NXT. De focus ligt nu op de Youth League-wedstrijd tegen Atletico Madrid komende dinsdag in The Nest.

 

Club NXT: Nick Shinton, Kyriani Sabbe (81’ Jonathan Foss), Joël Ordoñez, Ibe Hautekiet (36’ Sem Audoor), Mauricio Cuevas, Arne Engels, Noah Mbamba (46’ Liam De Smet), Shion Homma (64’ Denzel De Roeve), Chemsdine Talbi, Lennart Mertens (81’ Romeo Vermant), Daniel Pérez.
Coach: Nicky Hayen.

Virton: Thomas Vincensini, Jonas Vinck, Elias Spago, Séné Doué (77’ Maxime Guillaume), Yann Mabella (77’ Hakim Abdallah), Simon Paulet, Samed Kilic (58’ Hervé Kagé), Souleymane Anne (86’ Ayyoub Allach), Ruben Droehnle, Rayanne Khemais (46’ Kéres Masangu), Arne Cassaert.
Coach: Christian Bracconi.

Doelpunten: 4’ Anne 1-0, 9’ Mbamba 1-1, 25’ Sabe 1-2, 45’ Droehnle 2-2, 50’ Homma 2-3, 70’ Anne 3-3 (penalty).

Gele kaarten:  Engels, Vinck, Cassaert.

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere.

Stadion: Yvan Georges Stadion, Virton.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in