Club NXT pakt eerste driepunter tegen Lierse Kempenzonen

Club NXT startte tegen Lierse zonder enkele vaste waarden. Sandra en Van den Keybus zijn nog steeds gekwetst. De Cuyper en Badji zijn geselecteerd voor de wedstrijd van het A-team tegen Kortrijk. Het team van coach Rik De Mil hoopte na vier gelijke spelen op Daknam te proeven van een eerste zege.

 

Onze youngsters vatten de match aan met opgestroopte mouwen. De Pallieters kregen geen vat op de wedstrijd. Club stoorde continu en onderschepte vaak de bal. Club NXT speelde zowaar een versnelling hoger dan de bezoekers. De eerste noemenswaardige kans kreeg Baeten, maar zijn schot werd afgeblokt met een hoekschop als resultaat. De flanken van Club NXT deden Lierse pijn. Na het half uur zette Sagna zich door en gaf de perfecte assist aan de volledig vrijstaande Baeten. Hij kopte hard de 1-0 binnen. Een verdiende voorsprong aan de rust.

 

In de tweede helft dribbelde Appiah aan de overzijde alles en iedereen voorbij, gaf een knappe pass aan Sagna die net niet de score kon verdubbelen. Lierse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Shinton kwam niet in de problemen. Een perfect getrapte vrijschop van Engels viel in het pak, maar geen enkele speler van blauwzwart kon de bal binnentikken. In plaats van 2-0 werd het ei zo na 1-1 toen Placca de paal trof. Nadien werd een vrijschop door de bezoekers bijna binnengetrapt, doch Shinton kon de bal alsnog vastgrijpen.

 

Club NXT was verwittigd en trok opnieuw naar voor op zoek naar de bevrijdende tweede goal. Appiah bediende Sagna, die echter naast doel trapte. Geen probleem dacht de hard werkende Van der Brempt. Hij rukte op de rechterflank op, dribbelde zich doorheen de geelzwarte linies en rondde zelf af met een heerlijke trap. 2-0, een geruststellende voorsprong. Lierse geloofde niet echt meer in zijn kansen en onze youngsters speelden volwassen de wedstrijd uit. De eerste driepunter was eindelijk een feit, nadat ze er eerder al enkele keren dichtbij waren. Volgende week gaat Club NXT op bezoek bij Deinze. Op zoek naar een zes op zes! One team, one Club NXT, one family.

 

Club Brugge: Shinton, Van der Brempt, Fuakala, Hautekiet, Engels, Fofana, Blomme, Appiah, Sagna, Aelterman (90’ Audoor), Baeten.

 

Doelpunten: 35’ Baeten 1-0, 71’ Van der Brempt 2-0.

Related articles