Visual menu

zaterdag 17 oktober 2020 07:15

Club NXT sleept 1-1-gelijkspel uit de brand tegen Deinze

Het team van coach De Mil was gebrand op eerherstel na de zware nederlaag in Seraing. Club NXT ging op zoek naar een eerste thuiszege tegen Deinze, dat net uit de Croky cup gewipt werd door Thes.

De eerste helft verliep aan een aardig tempo. Onze youngsters toonden zich technisch de betere ploeg. Het resulteerde helaas niet in grote doelkansen. De alweer hard knokkende Thibo Baeten probeerde enkele keren, maar de bezoekende goallie hield zijn netten schoon. Ook Sagna en Van den Keybus konden niet afwerken.

 

Deinze startte het best aan de tweede helft. Een kopbal verdween rakelings naast doel. De doorgebroken Sagna besloot op zijn beurt pal op de keeper. Doelman Shinton kon met een knappe reflex de 0-1 van Mertens vermijden. Deinze drukte steeds meer, en na een betwistbare vrijschop werd Shinton toch verslagen. De Witte scoorde al dan niet uit buitenspel. Kort nadien werd Sagna neergehaald in de zestien. De scheidsrechter zag er geen strafschop in. Coach De Mil bracht met Appiah en Ochieng frisse aanvallende krachten in. Club NXT drukte steeds meer, op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Eerst miste De Cuyper. Hij knalde in één tijd naast doel. Het was wachten tot de 89ste minuut toen kapitein De Cuyper via een perfect getrapte vrijschop Van der Brempt bediende. Hij kopte de verdiende gelijkmaker binnen. Een derde gelijkspel in Daknam, de thuisbasis van blauw-zwart.

 

Club NXT: Shinton, Van der Brempt, Fuakala, Hautekiet (87’ Aelterman), De Cuyper, Asoma, Engels (75’ Appiah), Van den Keybus, Sandra (84’ Ochieng), Sagna, Baeten.    

Doelpunten: 70’ De Witte 0-1, 89’ Van der Brempt 1-1

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in