Club NXT sluit 2020 af met 0-2 verlies tegen Lommel

Coach De Mil kon geen beroep doen op sterkhouders Van den Keybus en Van der Brempt. Het betekende een eerste basisplaats voor Yari Stevens en dit op zijn zeventiende verjaardag. Doelman Shinton keerde na een blessure terug in doel.

Beide teams begonnen vrank en vrij aan deze laatste wedstrijd van 2020. Club NXT verzilverde de eerste grote kans wanneer De Cuyper tot tweemaal toe kon uithalen, maar de Lommelse doelman duwde de bal in hoekschop. Kort erna viel een tegendoelpunt letterlijk uit de lucht. De Limburgers zetten een aanval op langs de rechterflank. De bal werd niet ontzet in het Brugse strafschopgebied waar de vrijstaande Thordarson simpel binnenkopte. Een vroege achterstand waar onze youngsters zich niet lieten door ontmoedigen. De hardwerkende De Cuyper stond zijn mannetje tegenover de Colombiaanse international Moreno. Regelmatig kon hij zich doorzetten op de flank. Hij bediende met een mooie voorzet Engels die helaas de bal in de verkeerde richting kopte. Appiah pikte in, dribbelde zich doorheen de defensie en Baeten kopte uiteindelijk over doel. Lommel trok wat meer het laken naar zich toe en tweemaal kopten ze eveneens over het Brugse doel. Net voor rust moest Shinton de meubelen redden door met een knappe reflex een dubbele achterstand te vermijden. Club NXT trok de kleedkamer in met het kleinste verschil.  

 

De tweede helft verliep lange tijd zonder echt uitgesproken doelkansen. Blauw zwart werkte keihard, combineerde regelmatig zeer mooi, maar bedreigde niet echt de Lommelse goallie. Er werden wel wat gele kaarten gepakt door de bezoekers om Club NXT af te stoppen.

 

Yari Stevens trapte een bal in het zijnet. Baeten gaf een perfecte assist aan de inlopende Appiah die de bal voorlangs devieerde. Coach De Mil gooide Aelterman in de strijd en vroeg zijn team de bal snel in de buurt van het strafschopgebied te brengen. Wat Club NXT ook probeerde het lukte net niet om de verdiende gelijkmaker te scoren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd toonde doelman Shinton nogmaals zijn kunnen door een Lommels schot van dichtbij te stoppen. Hij werd echter in de extra tijd toch een tweede maal gevloerd. Kadiri trapte eerst op de paal. Zaroury kon de bal recupereren en de 0-2 alsnog netten. Een te hard verdikt na een zeer verdienstelijke prestatie van Club NXT. Er volgt nu een welgekomen winterstop tot 22 januari wanneer blauw zwart op bezoek gaat bij Lierse Kempenzonen.

 

Club Brugge: Shinton, Stevens, Fuakala, Hautekiet, Ochieng (73’ De Smet), De Cuyper, Blomme, Fofana, Engels (83’ Aelterman), Appiah, Baeten.     

Doelpunten: 14’ Thordarson 0-1, 92’ Zaroury 0-2.

Related articles