Visual menu

zaterdag 24 april 2021 22:30

Club NXT speelt 1-1 gelijk op Westerlo

Club NXT behaalde een knap gelijkspel op Westerlo in zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Na een mindere eerste helft stond het 1-0. In een knappe tweede helft behaalden onze youngsters een verdiend gelijkspel. De Cuyper scoorde zijn vijfde van het seizoen.

Coach Rik De Mil moest zijn geschorste kapitein Blomme missen. Hij kon echter rekenen op spits Daniel Pérez. De eerste helft waren de Kempenaars sterker dan Blauw-Zwart. Ze zochten en vonden steeds de ruimte en zetten doelman Lammens en zijn verdediging regelmatig onder druk. Het resulteerde in een resem hoekschoppen voor de thuisploeg. Westerlo verhoogde stelselmatig het tempo en de druk. Club NXT vond geen antwoord. Nadat Westerlo eerst een bal op de paal zag afketsen, kon Kyan Vaesen de score openen. Zijn schot week af op de hielen van Fuakala, waardoor doelman Lammens de bal net niet uit de linker benedenhoek kon duwen. Club NXT kon de schade toch beperken en ging met een 1-0-achterstand de rust in.

 

De tweede helft toonde Blauw-Zwart een heel ander gelaat! De ploeg knokte opnieuw en er zat snelheid in de acties. Het resulteerde al vlug in de gelijkmaker. Van den Keybus bediende De Cuyper die eerst nog een mannetje uitschakelde en dan met zijn rechter doorheen de verdediging in de verste benedenhoek knalde. Nadien probeerde Van den Keybus de score te verdubbelen, maar doelman Van Langendonck pakte de bal. Na een vermeend handspel van kapitein Hautekiet legde de scheidsrechter het leer op de penaltystip. Ciçek knalde de strafschop keihard over doel.

 

Beide ploegen wisselden heel wat spelers. Vanrafelghem en Mondele vervingen Sandra en Sabbe bij Club NXT. Dichtbij het einde van de reguliere speeltijd probeerde Peréz het winnende doelpunt te maken. Hij wurmde zich bijna voorbij drie spelers, maar kon uiteindelijk niet meer afdrukken richting Westels doel. Het bleef 1-1, een knap gelijkspel in ‘t Kuipke. Daarmee zit het eerste seizoen van Club NXT in het professioneel voetbal in 1B erop.

 

Doelpunten: 30’ Vaesen 1-0, 50’ De Cuyper 1-1.

Club Brugge: Lammens, De Roeve, Fuakala, Hautekiet, Sabbe (81’ Mondele), Audoor, Sandra (70’ Vanrafelghem), Van den Keybus, De Cuyper, Servais, Peréz.      

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in