zaterdag 10 september 2022 19:00

Club NXT speelt 1-1 gelijk tegen RSCA Futures

Na de glansprestatie in de Youth League tegen Bayer 04 Leverkusen stond de moeilijke uitwedstrijd naar Anderlecht op het programma. In het Heizelstadion kwam Club NXT snel op voorsprong via het eerste doelpunt van het seizoen van Lennart Mertens. Op slag van rust bracht David Hubert de bordjes in evenwicht. In een boeiende tweede helft werd niet meer gescoord.

Coach Nicky Hayen kon enkel doelman Nick Shinton en Owen Otasowie van het eerste elftal inzetten tegen Paarswit. In een druilerig Heizelstadion kwamen onze youngsters echter snel uit de startblokken. Kapitein Arne Engels toverde een perfecte assist uit zijn hoed en Lennart Mertens knalde de 0-1 na amper drie minuten binnen.

Een perfecte start, maar Anderlecht was niet onder de indruk. Doelman Shinton moest nadien een eerste poging van Angulo stoppen. Zowel Talbi als Vermant misten de kansen om de score uit te diepen; Talbi trapte naast de bal en Vermant knalde hoog over doel. Anderlecht begon de wedstrijd steeds meer in handen te nemen. Het schot van De Wilde verdween nipt naast de paal buiten. Een vrijschop van de Brusselaars trof net erna de paal. Club NXT kroop door het oog van de naald.

De overal opduikende Shion Homma ging zelf zijn kans en schoot pal op doelman Verbruggen. Ook de Brugse keeper toonde zijn klasse en stopte het schot van Agyei. Nadien werd de doorgebroken Vermant foutief gestopt door de thuisgoallie, maar wegens nipt buitenspel werd helaas geen penalty gefloten. Anderlecht drukte Club NXT nog neer achteruit. Een nieuwe poging van de Brusselaars trof na een hoekschop alweer de paal. Doelman Shinton stopte nadien nogmaals een poging van Agyei. De gekwetste Otasowie werd vervangen door Ordoñez. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kon David Hubert via een kopbal dan toch de 1-1 op het bord zetten. Heel zuur voor Club NXT dat zijn vroege voorsprong met de rust in zicht verloren zag gaan.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Blauw-Zwart. De aartsvlugge Homma bediende Talbi die op zijn beurt razendsnel richting Verbruggen liep, maar zijn poging ging over het doel. Cuevas kon nipt verhinderen dat Anderlecht zijn tweede doelpunt scoorde. Hij werkte voor de aanstormende thuisspeler de bal in hoekschop. Coach Hayen verving de moegestreden Homma door Vanrafelghem. Ook bij de thuisploeg werden een aantal vervangingen doorgevoerd.

Kapitein Stassin testte de vuisten van doelman Shinton die alles uit de kast haalde om een tegendoelpunt te verhinderen. Verschillende keren stopte hij de schoten op doel van de thuisploeg. Aan de overzijde ging de sterk verdedigende Jorne Spileers zijn kans. Zijn schot ging echter over het Brusselse doel. Club NXT had opnieuw geluk toen een vrijschop van Angulo op de deklat terechtkwam. De Roeve en Audoor mochten met nog een kwartier te spelen invallen voor Talbi en Engels. Denzel De Roeve kende een sterke invalbeurt. Hij rukte regelmatig op zijn rechterflank op en schilderde enkele scherpe voorzetten voor doel. Helaas kon niemand van Club NXT deze kansen afwerken. Ook Cuevas kon Vermant net niet de perfecte voorzet aanbieden. 

In het slot van de wedstrijd gingen beide ploegen intens op zoek naar de winning goal. Vanrafelghem kon voor NXT niet scoren. Zijn poging week af en de bal verdween in hoekschop. De laatste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Doelman Shinton was een laatste keer attent en stopte de knal van Leoni. Zo bleef de score op 1-1 staan. Een verdienstelijk gelijkspel voor Club NXT. Maandag vertrekken onze youngsters richting Porto waar ze hun tweede wedstrijd in de Youth League spelen. 

RSCA Futures: Bart Verbruggen, David Hubert, Lucas Lissens, Ethan Butera, Nilson Angulo (86' Alonzo Engwanda), Abdulrazak Ishaq, Théo Leoni, Nils De Wilde (80' Chris Lokesa), Moussa N'Diaye (86' Loïc Masscho), Lucas Stassin, Enock Ageyi (63' Ilay Camara).
Coach: Robin Veldman. 

Club NXT: Nick Shinton, Aimar Cuevas, Owen Otasowie (39' Joël Ordoñez), Jorne Spileers, Kyriani Sabbe, Arne Engels (75' Sem Audoor), Liam De Smet, Shion Homma (61' Keano Vanrafelghem), Chemsdine Talbi (75' Denzel De Roeve), Romeo Vermant, Lennart Mertens. Bank: Henri Maton, Lukas Mondele, Lenn De Smet.
Coach: Nicky Hayen. 
 

Doelpunten: 3’ Lennart Mertens 0-1, 45’+2’ David Hubert 1-1. 

Geel: 44' Engels, 67' Angulo, 76' Audoor, 78' Butera, 88' Stassin.

Scheidsrechter: Simon Bourdeaud'hui

Stadion: Koning Boudewijnstadion, Brussel.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in