vrijdag 2 april 2021 22:30

Club NXT speelt 1-1 tegen RWDM

In een wedstrijd met twee gezichten had Club NXT het zeer moeilijk in de eerste helft tegen een sterk RWDM. Toch hingen de bordjes aan de rust in evenwicht nadat De Cuyper scoorde vanop de stip. In een sterke tweede helft vergat Blauw-Zwart zijn kansen af te werken en pakte zo een punt mee uit Brussel.

Coach Rik De Mil kon naast Van den Keybus en De Cuyper opnieuw beroep doen op Van der Brempt. De thuisploeg bracht in de beginfase van de wedstrijd de Brugse verdediging vaak in de problemen. Een schot ging rakelings voorlangs en een kopbal ketste op de paal na een hoekschop. RWDM was op zoek naar een vroege voorsprong, maar Club NXT hield stand onder regie van kapitein Blomme. Pas na een kwartier kon Blauw-Zwart een eerste keer richting doel trappen. De bal verdween hoog over de deklat. Van der Brempt kon met zijn snelheid enkele keren doorheen de Brusselse linies snijden, maar kende vooralsnog geen succes. Doelman Lammens hield ondertussen zijn netten schoon met twee knappe reddingen. Op het half uur moest hij zich toch gewonnen geven toen Claes in de korte hoek binnentrapte en zo een snelle tegenaanval afrondde. Kort daarna was het bijna 2-0 toen Mendy de bal te kort terugspeelde op Lammens en Lavie de bal rakelings naast de paal trapte. Net voor de rust ontfutselde Van der Brempt het leer aan de rand van de zestien. Le Joncour tikte hem aan, de scheidsrechter aarzelde niet en wees naar de stip. De Cuyper zette de strafschop feilloos om. Op slag van rust bediende Van der Brempt de vrijstaande Vermant die de perfecte voorzet gaf aan De Cuyper. Hij kopte echter naast doel.

 

Er verschenen twee nieuwe gezichten bij de start van de tweede helft. Hautekiet en Vermant bleven binnen en werden vervangen door Vanrafelghem en Aelterman. In tegenstelling tot de eerste helft nam Club NXT de wedstrijd meteen in handen. Een knal van De Cuyper week af op de voet van een verdediger, waardoor het leer van richting veranderde en in hoekschop verdween. Mbamba bediende nadien diezelfde De Cuyper met een gemeten pass. Aelterman kon de daaropvolgende voorzet net niet binnenkoppen. RWDM bracht enkele verse krachten in de hoop het tij te doen keren. Doelman Lammens moest gevat tussenbeide komen aan de rand van het strafschopgebied. Nadien was het opnieuw Blauw-Zwart dat de beste kansen kreeg. De Cuyper liet tot tweemaal toe na de score te verdubbelen. Op hoekschop kon ook Mendy zijn kopbal onvoldoende richten. De gretig ingevallen Vanrafelghem kon zich eveneens enkele keren doorzetten, maar werd telkens nog afgeblokt door de Brusselaars.. Het bleef bij 1-1. Het eerste punt op verplaatsing van Club NXT, dat een puike teamprestatie afleverde in de tweede helft! Volgende week ontvangen onze youngsters Lierse-Kempenzonen.

 

Club Brugge: Lammens, Van der Brempt, Mbamba, Mendy, De Roeve, Hautekiet (46’ Vanrafelghem), Blomme, De Cuyper, Audoor (81’ Engels), Van den Keybus, Vermant (46’ Aelterman).

Doelpunten: 31’ Claes 1-0, 38’ De Cuyper 1-1 (penalty)       

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in