zaterdag 17 september 2022 18:30

Club NXT speelt 2-2 gelijk in eigen huis tegen SK Beveren

Na de nipte nederlaag in Porto stond Club NXT opnieuw voor een stevige opdracht. Onze youngsters speelden verdiend 2-2 gelijk tegen titelkandidaat SK Beveren. Arne Engels opende snel de score met een kanonschot, maar de Waaslanders kwamen op voorsprong na een owngoal van Otasowie en een goal van Maderner. De ingevallen Chemsdine Talbi toonde zijn talent en krulde de 2-2 voorbij doelman Reus.

Coach Nicky Hayen kon geen beroep doen op Noah Mbamba die zich licht blesseerde bij de opwarming. Aan de start kwamen wel doelman Senne Lammens, Owen Otasowie, Cisse Sandra en Lynnt Audoor van het eerste elftal. De Waaslanders waren duidelijk afgezakt naar Schiervelde om te winnen en zo aan de leiding te komen van de Challenger Pro League. Doelman Lammens moest al snel een eerste poging uit de lucht plukken. Club NXT was niet onder de indruk en bij een eerste snelle aanval kwam de bal bij Arne Engels die de 1-0 van buiten de grote rechthoek binnen knalde. Na een zware overtreding van Vukotic op Cisse Sandra mag die laatste van geluk spreken dat hij de wedstrijd kon hervatten. Kyriani Sabbe had regelmatig vleugels en liep geregeld zijn flank af. Zijn voorzetten bereikten helaas geen teamgenoten.

Beveren ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Eerst redde Otasowie een kans op de lijn na balverlies van Sandra. Via een vrijschop kopten de Waaslanders nipt over de deklat. De 1-1 viel uiteindelijk toch nadat Otasowie nogmaals probeerde de bal van de lijn te redden. Hij tikte echter ongewild de bal zelf in de goal. De wedstrijd ging nadien vlotjes over en weer. Sabbe toonde zich sterk toen hij nogmaals zijn flank afliep, en uiteindelijk zelf nog bijna de 2-1 scoorde. Zijn schot ging echter rakelings voorlangs.

Na de rust werden Sandra en Audoor met het oog op de wedstrijd van het eerste elftal op Standard, vervangen door Chemsdine Talbi en Shion Honna. Beveren kwam sterk uit de kleedkamers en drukte intens Club NXT tegen het eigen doel. Blauwzwart probeerde af en toe uit te breken. Romeo Vermant en Lennart Mertens konden de kansen niet afmaken. Dat gebeurde wel aan de overzijde. De vrijstaande Maderner knalde de bal voorbij doelman Lammens en rondde daarmee een mooie aanval van Geelblauw af. 1-2 en de Beverense druk bleef aanhouden, maar doelman Lammens toonde zijn kwaliteiten en stopte nog enkele dreigende pogingen van de bezoekers. Vermant werkte zich zoals vaker uit de naad en gaf een bijna-assist aan Mertens die in één tijd de bal over het doel joeg. Engels knalde kort nadien de bal op de paal. Club NXT zocht nadrukkelijk de gelijkmaker. Homma en Talbi veroorzaakten regelmatig paniek in de verdediging van Beveren, maar scoren lukte vooralsnog niet. Tot Engels een assist gaf aan Talbi die snel oprukte en met een plaatsbal de 2-2 tegen de touwen werkte. Club-goalie Lammens moest nogmaals de meubelen redden en gooide zich voor een nieuw gevaarlijk schot van de bezoekers. Bij Beveren viel ex-Club Brugge speler Sander Coopman nog in. Bij Club NXT mocht Denzel De Roeve nog enkele minuten alles geven om alsnog de drie punten thuis te behalen. De laatste poging na een actie van Otasowie en Homma veranderde de score niet meer. Club NXT pakt uiteindelijk een verdiend punt tegen Beveren.

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Owen Otasowie, Aimar Cuevas, Joël Ordoñez, Lynnt Audoor (46’ Shion Homma), Arne Engels, Cisse Sandra (46’ Chemsdine Talbi), Lennart Mertens (86’ Denzel De Roeve), Romeo Vermant.  Bank: Kiany Vroman, Liam De Smet, Sem Audoor, Jano Willems.
Coach: Nicky Hayen.

SK Beveren: Beau Reus, Jenthe Mertens, Everton Luiz, Kevin Hoggas (82’ Sander Coopman), Joachim Van Damme, Daniel Maderner, Lucas Ribeiro Costa, Alexander Corryn, Aleksandar Vukotic (82’ Dries Wuytens), Thierno Barry, Sheldon Bateau.
Coach: Wim De Decker.

Doelpunten: 10’ Engels 1-0, 29’ Otasowie 1-1 (own), 50’ Maderner 1-2, 71’ Talbi 2-2.  

Gele kaarten: Vukotic, Mertens, Van Damme

Scheidsrechter: Ken Vermeiren

Stadion: The Nest Roeselare

Toeschouwers: 384

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in