Visual menu

woensdag 15 september 2021 17:30

Club NXT speelt 2-2 gelijk tegen PSG

Na een jaar onderbreking wegens de COVID 19-pandemie was het eindelijk zo ver. Club NXT speelde zijn eerste Youth League-wedstrijd in The NEST, de thuisbasis in Roeselare. Net als twee jaar terug was de tegenstander PSG.

De jarige coach Rik De Mil dropte nieuwkomer Antonio Nusa meteen in de basis. Club NXT startte sterk en ging op zoek naar een vroege voorsprong. Na een fout op Vermant moest de Parijse doelman de vrije trap van Engels met een ultieme reflex uit doel houden. Hautekiet kopte in de rebound over. De doorgebroken Sabbe trapte een volgende kans rakelings over het doelhout. Ook Nusa toonde zich en bediende de vrijstaande Sandra die pal op de doelman van de bezoekers knalde.

Pas na een kwartier kon PSG het evenwicht herstellen en doelman Van Neck neutraliseerde een eerste schot tussen de palen. PSG drong meer en meer aan onder impuls van Xavi Simons. Ze versierden een hele resem hoekschoppen. Engels kopte bij eentje ervan bijna de bal in eigen doel. Op het half uur kwam Blauw-Zwart ongelukkig op achterstand. De Roeve probeerde de bal nog te ontzetten maar het leder kwam perfect in de loop van de vrijstaande Gassama, die doelman Van Neck geen kans liet. Onze youngsters stroopten echter nog meer de mouwen op en bleven goan! Ze werden net voor de rust beloond. Sandra trapte een hoekschop perfect voor doel en Hautekiet nette de bal. 1-1 aan de rust een perfecte weergave van een sportieve hoogstaande eerste helft.

Wissel aan de rust

Nusa werd vervangen door Wilkims Ochieng bij de start van de tweede helft. Beide teams gingen vol op zoek naar een tweede doelpunt maar slaagden er voorlopig niet in. Kapitein Blomme werd neergehaald in het strafschopgebied maar de scheidsrechter gaf slechts een hoekschop. Na een mooie combinatie bediende Sandra de volledig vrijstaande Vermant, die helaas net niet de bal richting Frans doel kon trappen. Gassama probeerde aan de overzijde een strafschop te versieren, maar kreeg terecht geel voor een schwalbe. PSG bracht ondertussen enkele nieuwe krachten in om meer druk te zetten. Maar het was Club NXT dat ei zo na op voorspong kwam. Zowel Vermant als Sandra in de rebound kregen het leder niet voorbij de sterk keepende doelman Franchi. Op hoekschop ging een trap van Blomme net naast de linker paal. En dan gebeurde zoals zo vaak in het voetbal. Het doelpunt viel aan de overzijde.

Xavi Simons wandelde doorheen de Brugse linies tot aan de achterlijn en zette de bal voor het Brugse doel. Hautekiet trachtte te ontzetten, maar helaas scoorde hij een owndoelpunt. 1-2. Kort erna ging een schot van de ingevallen Michut rakelings over de deklat. Servais verving ondertussen de moegestreden Sandra. Club NXT ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Audoor pakte eerst geel. Sabbe zag zijn poging over doel gaan. Nadien waren er twee situaties waarbij een strafschop voor Club NXT wegens hands kon gefloten worden, maar de scheidsrechter weigerde en kende een hoekschop toe. Engels gaf hiermee de perfecte assist en Vermant scoorde de verdiende gelijkmaker. In de extra tijd kon Wilkims Ochieng de klus afmaken maar helaas kon hij niet afwerken. Het bleef bij een oververdiend gelijkspel. Een overwinning zoals twee jaar geleden behoorde zeker tot de mogelijkheden. Binnen twee weken gaan onze youngsters op zoek naar een driepunter in Leipzig.

Club NXT: Jelle Van Neck, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme, Antonio Nusa (46’ Wilkims Ochieng) Arne Engels, Romeo Vermant (89’ Jorne Spileers), Cisse Sandra (79’ Mathis Servais), Lynnt Audoor.
Coach: Rik De Mil.

PSG: Denis Franchi, Moutanabi Bodiang, Vimoj Muntu wa Mungu, Nehemiah Fernandez, Younes El Hannach, Warren Zaire Emery, Samuel Noireau Dauriat (63’ Edouard Michut), Ayman Kari (67’ Daouda Weidmann), Sekou Yansane, Xavi Simons, Djeidi Gassama (90+2 Wilson Odobert).
Coach: Zoumana Camara

Doelpunten: 30’ Gassama 0-1, 45’ Hautekiet 1-1, 78’ Hautekiet 1-2 (own), 87’ Vermant 2-2

Gele kaarten: Gassama, Audoor.

Locatie: The NEST Roeselare
Toeschouders: 750

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in