donderdag 4 november 2021 00:30

Club NXT U19 pakt historische driepunter in Manchester

Club NXT U19 behaalde vanmiddag een geweldige overwinning in het Academy Stadium. De youngsters kwamen op achterstand en moesten ook terugkeren van een 3-1-achterstand. Uiteindelijk werd het nog 3-5. Een historische driepunter!

In het mooie Etihad Academy Stadium startte blauwzwart het beste aan de wedstrijd. De thuisgoallie moest direct zijn talent tonen om een vroege voorsprong van onze youngsters te verhinderen. Engels en Vermant konden hun kans niet verzilveren. Sandra probeerde de doelman met een lob te verslaan, maar zonder succes. Club-doelman Van Neck kon een eerste tegenaanval van City neutraliseren. Bij een ongelukkig uittrappen kwam de bal bij de thuisploeg terecht en na een knappe combinatie kon kapitein McAtee de 1-0 netten. Een bittere pil voor een sterk spelend Club NXT. 

Blauwzwart herpakte zich echter snel en trok opnieuw richting doel. Engels knalde net onder de lat, Vermant kreeg geel voor een schwalbe na nochtans een heel mooie individuele actie. Het was echter opletten geblazen, want City knalde bij een tegenaanval op de paal. Net voor rust probeerde Nusa de gelijkmaker te scoren, maar het leder viel op het dak van het doel. Sandra werd perfect bediend, maar via een mooie draaibeweging ging zijn poging toch net naast. Doelman Van Neck pakte de laatste poging van City net voor rust. 1-0 met half time, alles was nog mogelijk.

Hattrick McAtee

Alweer na balverlies kon Manchester de score net na de rust snel verdubbelen. Kapitein McAtee nam het geschenk in dank aan. Club NXT moest even bekomen. Gelukkig miste de kapitein nadien de 3-0. Zijn schot ging naast de paal. Onze youngsters gaven echter niet op. Ze werkten keihard voor mekaar. En de kansen volgden de ene na de andere. Sandra kon zijn pogingen vooralsnog niet binnen het doelkader mikken. Ook Sabbe waagde zijn kans maar alweer het leder nipt naast het doel. City begon wat tijd te rekken en probeerde het spel van Club NXT wat te verstoren. Ze begonnen met enkele vervangingen. De trein van blauwzwart was echter niet te stoppen. Engels trapte van aan de achterlijn op doel, maar het leder wilde niet over de doellijn rollen.  Bij de erop volgende hoekschop kon Sandra eindelijk de aansluitingstreffer scoren. 2-1. Nauwelijks vijf minuten later maakte kapitein McAtee via een prachtige verre trap de 3-1. Doelman Van Neck kon er niet bij. Alles te herdoen met nog een klein half uur te spelen.

Ongelofelijke comeback

Toch bleven onze youngsters erin geloven. Sandra rondde een fantastische individuele actie af en scoorde de 3-2. Bij een doorbraak van de zeer bedrijvige Engels werd hij foutief gestuit in het strafschopgebied. Koelbloedig trapte hij zelf de verdiende gelijkmaker binnen. De aanwezige Clubfans joelden van blijdschap en moedigden Club NXT nog meer aan op zoek naar de overwinning. Een kwartier voor tijd verving Servais de moegestreden Nusa. Bij de thuisploeg kwam er duidelijk onzekerheid in de rangen. Doelman Slicker bokste een nieuwe kans van blauwzwart uit doel, waarna Sabbe over de deklat trapte. Nadien redde de City goallie een zoveelste poging van Sandra. Vijf minuten voor tijd werd blauwzwart beloond voor zijn ongelooflijke inzet. Audoor knalde de 3-4 binnen op hoekschop van Servais. Het was deze laatste die in de allerlaatste minuut van de extra tijd de 3-5 keihard onder de deklat binnentrapte op voorzet van Sandra.

Zo blijft Club NXT aan de leiding samen met PSG dat Leipzig vloerde. Een zeer sterke teamprestatie van blauwzwart. Op 24 november ontvangen onze youngsters Leipzig in The Nest in Roeselare. Alle supporters op post om hen naar een nieuwe overwinning te stuwen.        

Manchester City: Ciaran Slicker, CJ Egan-Riley (60’ Rico Lewis), Finley Burns, Luke Mbete, Josh Wilson-Esbrand, Romeo Lavia, Oscar Bobb, Micah Hamilton (62’ Shea Charles), Nico O’Reilly (91’ Daniel Ogwuru), James McAtee, Kayky da Silva (60’ Jadel Katongo).
Coach: Brian Barry-murphy.

Club NXT: Jelle Van Neck, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme, Antonio Nusa (76’ Mathis Servais), Arne Engels, Romeo Vermant, Cisse Sandra, Lynnt Audoor.
Coack: Rik De Mil.

Doelpunten: 12’ McAtee 1-0, 49’ McAtee 2-0, 62’ Sandra 2-1, 66’ McAtee 3-1, 70’ Sandra 3-2, 73’ Engels 3-3, 84’ Audoor 3-4, 95’ Servais 3-5.

Gele kaarten: Vermant, Burns, da Silva, Hautekiet.

Scheidsrechter: Krzysztof Jakubik

Stadion: Etihad Academy Stadium

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in