woensdag 26 oktober 2022 15:15

Club NXT U19 verliest met 1-2 van PC Porto

Club NXT moest met twee doelpunten verschil winnen van Porto om kans te maken om door te stoten naar de volgende ronde. Helaas stond het aan de rust reeds 0-2 voor de bezoekers. In een spannende tweede helft kon Blauw-Zwart via Servais de aansluitingstreffer scoren. Het geraakte echter niet verder en is uitgeschakeld in de poulefase.

Coach Nicky Hayen startte in doel met Henri Maton, die de geblesseerde Kiany Vroman verving. Jorne Spileers stond centraal in de verdediging. Na een snelle start van onze youngsters gleed Spileers ongelukkig uit, waardoor Meireless de bal meepikte en Monteiro lanceerde richting doel. Hij verschalkte Maton en Porto stond reeds vroeg op voorsprong. Een ideaal scenario voor een ploeg die loert op snelle uitbraken. Beide ploegen combineerden nadien aardig, maar kansen kwamen er voorlopig niet. Tot Engels een hoekschop mooi voor doel bracht. Ordoñez kopte helaas over doel. Voorbij het half uur kreeg Vermant een uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te trappen, maar zijn schot ging rakelings naast de paal. Bij de daaropvolgende tegenaanval liep Monteiro de rechterflank af. Zijn voorzet belandde via Meireless bij Candé die heel knap de bal in de winkelhaak knalde. 0-2, een koude douche voor Club NXT U19. Kort nadien voorkwam Maton met ultieme redding de 0-3 via Monteiro. Net voor rust kreeg Sem Audoor dé kans op de aansluitingstreffer, maar zijn schot werd door doelman Ribeiro gepakt.

Bij de start van de tweede helft werden Sabbe en Liam De Smet vervangen door Servais en Furo. Club NXT U19 gaf niet op en trok regelmatig in de aanval. De Roeve rende zijn flank af waarna hij de bal voor doel legde. Servais kon er helaas niet bij. Onze youngsters dwongen heel wat hoekschoppen af. Op het uur kon Vermant niet binnenkoppen. Bij zijn volgende poging na een lange solo stond de Portugese doelman in de weg. Porto probeerde de aanvalsgolven van Club NXT U19 zo goed mogelijk op te vangen. De Portugezen kwamen echter af en toe ook gevaarlijk opzetten. Een schot van Fernandes verdween gelukkig nipt naast de doelpaal. Beide coaches voerden enkele wissels door. Wat Blauw Zwart ook probeerde, het lukte net niet. Kapitein Engels zag de ingevallen Lenn De Smet vrij staan, maar de spits kwam een voetje te kort om de knappe assist binnen te trappen. De Roeve trapte op zijn beurt na alweer een mooie actie in het zijnet. Furo kopte de assist van Engels op de paal. Doelman Maton moest daarentegen ook tweemaal zijn reflexen tonen op pogingen van Djalo en Monteiro en een derde doelpunt van Porto verhinderen. Uiteindelijk werd Club NXT U19 toch beloond voor zijn inzet. Servais kon vanuit een scherpe hoek doelman Ribeiro kloppen en daar was de 1-2.  Nadien kon de ingevallen Diawara snel oprukken naar het bezoekende doel en Furo aan de eerste paal bedienen. Hij kon de bezoekende goallie echter niet passeren. Nadien miste de vijftienjarige spits nogmaals de gelijkmaker op voorzet van De Roeve. Het bleef 1-2 na een verdienstelijke tweede helft. Hiermee is Club NXT U19 helaas uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Youth League. Er rest nog de uitwedstrijd in Leverkusen op 2 november.

Club NXT U19: Henri Maton, Kyriani Sabbe (46’ Mathis Servais), Jorne Spileers, Joël Ordoñez (74’ Jano Willems), Joaquin Seys, Denzel De Roeve, Liam De Smet (46’ Kaye Furo), Sem Audoor, Arne Engels (83’ Mamady Diawara), Chemsdine Talbi, Romeo Vermant (65’ Lenn De Smet). Bank: Axl De Corte, Lukas Mondele. Coach: Nicky Hayen.

FC Porto U19: Gonçaio Ribeiro, Martim Fernandes (69’ Bernardo Ferreira), David Vinhas, Gabriel Bras, Francisco Silva, André Oliveira (69’ Ussumane Djalo), Antonio Ribeiro, Vasco Sousa (46’ Mariano Regal), Rui Monteiro, Jorge Meireles (73’ Jeremy Agbonifo), Umaro Candé (83’ Bruno Pires).  Coach: Capucho.

Doelpunten: 3’ 36’ Candé 0-2, 84’ Servais 1-2.

Gele kaarten: 21’ Seys, 29’ Vinhas, 75’ Djalo, 78’ Engels.

Scheidsrechter: Luca Cibelli (Zwitserland).

Stadion: The Nest Roeselare
Toeschouwers: 948.    

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in