dinsdag 13 september 2022 16:00

Club NXT U19 verliest met 2-1 in Porto

Club NXT U19 heeft geen verlenging kunnen breien aan zijn prachtige openingswedstrijd in de Youthleague tegen Leverkusen. Porto was uiteindelijk te sterk. Een vroeg Portugees openingsdoelpunt werd snel gecompenseerd door een mooie goal van Denzel De Roeve. Een penalty op het half uur besliste helaas de wedstrijd in het nadeel van Blauw-Zwart.

Door het helse tempo aan wedstrijden roteerde coach Nicky Hayen voor de Youth League wedstrijd tegen Porto. Sterkhouders Spileers, Vermant, Engels en Sabbe startten op de bank. In de spits startte de slechts 15-jarige Mamady Diawara. Sem Audoor, de tweelingbroer van Lynnt, werd bevorderd tot kapitein van de piepjonge ploeg.

Porto nam direct de wedstrijd in handen en zorgde meteen voor druk. Al snel werd de bal gedropt doorheen de Brugse verdediging. Meireles vertrok randje buitenspel en rukte alleen op richting doelman Vroman, die iets te lang aarzelde met uitkomen. Hij nette keurig de 1-0. Kort nadien ontsnapte Club NXT aan een dubbele achterstand wegens slecht uitverdedigen. Gelukkig verdween het schot naast doel. Na dik 20 minuten kregen onze youngsters een eerste grote kans op de gelijkmaker. Via knap combinatievoetbal kwam het leer bij Vanrafelghem, maar de doelman van Porto kon net de bal ontzetten. Geen nood, diezelfde Vanrafelghem gaf enkele minuten nadien de perfecte assist voor De Roeve die heerlijk binnentrapte. 1-1. Het geluk was van korte duur. Sem Audoor veroorzaakte ongelukkig op de lijn van het strafschopgebied een fout op Monteiro en de Servische scheidsrechter kende een penalty toe. Deze werd perfect laag in de linkerhoek getrapt door Fernandes, net buiten het bereik van doelman Vroman. Net voor de rust had Blauwzwart het geluk aan zijn zijde. Een vrijschop ketste af op de doelpaal.

De eerst kans in de tweede helft was voor Vanrafelghem die de bal echter inleverde bij doelman Ribeiro. Goallie Vroman moest kort nadien tot tweemaal toe de meubelen redden voor Club NXT. Telkens stopte hij met een super reflex de Portugese pogingen. Vanrafelghem trapte nadien een vrijschop hoog over doel. Het lukte maar niet bij Blauwzwart. De Portugezen probeerden met alle middelen het spel van Club NXT te verstoren. Een laatste mogelijkheid van Vanrafelghem werd gestopt door Fernandes. Het was tijd voor coach Hayen om enkele sterkhouders van de bank te halen. Club NXT ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker maar echt grote kansen bleven eerst uit. Het was doelman Vroman die alweer zijn talent moest tonen om de 3-1 te verhinderen.

Chemsdine Talbi kreeg dé kans op de gelijkmaker. Zijn vrijschop werd helaas door keeper Ribeiro uit doel geranseld. Nadat Vroman alweer enkele gevaarlijke pogingen moest neutraliseren, kon Seys zich eens doorzetten op zijn flank en Vermant een assist aanbieden. Hij kopte echter over het doel. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kopte de mee opgerukte Ordoñez nipt over de kruising. De 2-2 bleef uit. Ook de laatste kansen van Talbi en Engels leverden helaas niet de verdiende gelijkmaker op. Door deze nederlaag staan Porto en Club NXT gedeeld op de tweede plaats achter leider Atletico Madrid. De focus ligt nu weer op de competitie. Zaterdag moet gewonnen worden van Beveren. Supporters, kom massaal onze youngsters aanmoedigen in The NEST.

Club NXT: Kiany Vroman, Joaquin Seys, Lukas Mondele (62’ Jorne Spileers), Joël Ordoñez, Denzel De Roeve, Laurens Goemaere (68’ Arne Engels), Jano Willems, Lenn De Smet (62’ Liam De Smet), Sem Audoor, Mamady Diawara (62’ Romeo Vermant), Keano Vanrafelghem (62’ Chemsdine Talbi). Bank: Henri Maton, Kyriani Sabbe. Coach: Nicky Hayen.

Porto: Gonçalo Ribeiro, Martin Fernandes, David Vinhas, Gabriel Bras, Francisco Silva (69’ Dinis Rodrigues), Antonio Ribeiro, Rui Monteiro, Bruno Pires (53’ Ussumane Djalo), Jorge Meireles (80’ Joel)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in