woensdag 2 november 2022 17:15

Club NXT U19 wint met 0-1 tegen Bayer 04 Leverkusen

Club NXT U19 won zijn laatste wedstrijd in de Youth League met het kleinste verschil in Leverkusen. Een penalty doelpunt van Mathis Servais maakte het verschil.

Doelman Axl De Corte stond in de basis en maakte zijn debuut. Van het eerste elftal zakten Jorne Spileers en Kyriani Sabbe af. Ze maakten deel uit van de selectie van de A-kern bij het Championsleague duel de avond voordien in de Bay Arena. Kapitein Engels was geschorst en onder andere spits Romeo Vermant kreeg rust met het oog op het belangrijke duel in Beveren aanstaande zaterdag.

Beide teams hielden mekaar mooi in evenwicht bij aanvang van de match. Het was even schrikken toen Kanga een terugspeelbal onderschepte en recht op doelman De Corte afging. Gelukkig trapte hij pal op onze jonge goallie. Aan de overzijde was de pas vijftienjarige Diawara heel actief. Zijn eerste poging werd afgeblokt. Servais trapte de daarop volgende hoekschop en kon nadien zelf richting de Duitse doelman knallen. Helaas bleef de nul op het scorebord staan. Stilaan kreeg Club NXT U19 overwicht. Heel wat aanvallen leidden tot mooie voorzetten voor doel, maar dan kwamen onze youngsters vaak net iets te kort. Talbi snelde op links heel wat tegenstanders voorbij en gaf een mooie assist aan Diawara, die centimeters te kort kwam om de 0-1 te netten. Blauw Zwart zette steeds meer druk. Lenn De Smet werd bij een actie op rechts omver geduwd in de zestien, maar de Montenegrijnse scheidsrechter zag er geen strafschop in. Ook toen Servais zich eens goed doorzette op links was er niemand van Club NXT in de box om af te werken. De laatste kans om op voorsprong te komen kwam via Diawara die van heel dichtbij pal op doelman Neutgens schoot. Het leverde een brilscore op aan de rust. Club NXT U19 verdiende meer.

Kyriani Sabbe verving Jorne Spileers bij de start van de tweede helft. Sabbe bewees snel zijn waarde toen hij met een perfecte tackle de bal ontfutselde van de doorgebroken Izekor. Ook tijdens de tweede helft was Club NXT de betere ploeg, ondanks de vele wissels die coach Hayen doorvoerde. Talbi snelde als vanouds voorbij iedereen en gaf van aan de achterlijn een perfecte assist, maar Servais kon niet binnentikken. Geen nood, toen Servais bij een volgende actie het strafschopgebied binnen snelde, werd hij foutief gestopt. Hij nam zelf zijn verantwoordelijkheid en knalde de strafschop hoog in doel binnen. Verdiend 0-1. Doelman Neutgens verhinderde nadien met een prachtsafe de 0-2. Hij keerde een schot van de ingevallen Wameso. En ook de volgende wenkende kans zorgde niet voor een dubbele voorsprong. De poging van Wameso belandde op het dak van het doel. Naar het einde van de wedstrijd probeerde Leverkusen de gelijkmaker te netten. Joaquin Seys kon de bal op de doellijn wegkoppen. De laatste gevaarlijke doelkans van de match was voor Labro die in volle snelheid op doel afging, maar zijn schot ging naast. Zo eindigde Club NXT zijn Youthleague campagne met een verdiende overwinning en een derde plaats in de groep met negen punten.

Club NXT: Axl De Corte, Joaquin Seys, Jano Willems, Jorne Spileers (46’ Kyriani Sabbe), Denzel De Roeve (60’ Bruce Duwel), Sem Audoor, Liam De Smet, Chemsdine Talbi (60’ Maxime Wameso), Mathis Servais (65’ Oleksandr Yakymenko), Lenn De Smet, Mamady Diawara (76’ Mathis Labro).
Coach: Nicky Hayen. Bank: Henri Maton, Kaye Furo.

Bayer 04 Leverkusen: Maximilian Neutgens, Leon Köhl, Can Yahya Moustfa (76’Shahin Biniazz)j, Jardell Kanga (46’ David Widlarz), Joshua Chima Eze, Ayman Aourir (65’ Jordan Zirkzee), Emre Aksoy (82’ Julius Bugenhagen), Noah Pesch (76’ Anton Bauerle), Isaiah Okafor, Daniel Lang, Ken Izekor.
Coach: Sven Hübscher.

Doelpunt: 64’ Servais 0-1 (penalty),

Gele kaarten: 64’ Lang, 92’ Eze.

Stadion: Ulrich Haberland Stadion Leverkusen.
Toeschouwers: 206.

Scheidsrechter: Milos Boskovic (Montenegro).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in