woensdag 12 oktober 2022 17:00

Club NXT U19 wint met 1-2 bij Atletico Madrid

In een zonovergoten stadion van de Academy van Atletico ging Club NXT U19 op zoek naar een revanche voor de onverdiende nederlaag in The Nest. Na eerst via een penalty op achterstand gekomen te zijn, kon Blauw -Zwart in de tweede helft de winst binnenhalen na doelpunten van Kaye Furo en Lenn De Smet.

Club NXT versierde de eerste kans van de wedstrijd. Muric kopte op hoekschop echter over doel. De eerste aanval van Atletico leverde hen meteen een strafschop op. Ordoñez wenste de bal te ontzetten en raakte licht Urzain Egido die gretig neerviel. Doelman Vroman koos de juiste kant maar kon de penalty net niet uit zijn doel houden. Niño Heredio bracht de score op 1-0. Blauw-Zwart ging snel op zoek naar de gelijkmaker. De Roeve schilderde de bal knap voor doel, maar doelman Iturbe bokste het leer weg. Beide teams hielden mekaar in evenwicht met kansen aan beide zijden. De Brugse goallie verhinderde een dubbele achterstand door met zijn voet een schot van Raihani te stoppen.

Liam De Smet probeerde nadien met een hakje de hoekschop van Engels binnen te leggen, maar het lukte niet. Raihani miste nadien op een haar de 2-0 toen hij de voorzet van Diaz centimeters naast trapte. Club NXT U19 trok meer en meer richting het doel van Iturba. Talbi versnelde op rechts en stuurde een mooie crossbal naar Seys die net naast de doelpaal buiten ging. Nadien knalde diezelfde Seys keihard in het pak op een zoveelste hoekschop van Engels. Kapitein Engels miste eveneens de mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn schot ging rakelings naast het doel van Atletico. We gingen rusten met een 1-0 achterstand.

EROP & EROVER

Atletico startte vinnig aan de tweede helft op zoek naar een tweede doelpunt. Een poging van Diaz rolde gelukkig voorbij het Brugse doel. Sem Audoor ging op snelheid door op de linkerflank en gaf een perfecte assist aan Muric. Doelman Iturba kon nipt de bal uit de linkse benedenhoek houden. Beide coaches vervingen enkele spelers. Bij Club NXT U19 debuteerde de vijftienjarige Kaye Furo ter vervanging van Muric. Hij stond maar net op het veld en scoorde na geharrewar in het strafschopgebied de 1-1. Enkele minuten later trapte Engels een perfecte hoekschop die met het hoofd in doel verlengd werd door Lenn De Smet. 1-2 een verdiende ommekeer! Bij Atletico werd het spel slordiger en meer gehaast. Club NXT hield makkelijk stand. De thuisploeg raakte in tijdsnood en beging nog enkele zware overtredingen. De hard werkende Seys overleefde gelukkig een gemene trap. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd stopte doelman Vroman een laatste poging van de thuisploeg via Gismara. Club NXT won zo verdiend met 1-2 op het veld van Atletico en had zijn revanche beet. Club NXT heeft zes punten in de groep en staat voorlopig derde achter leiders Porto en Atletico. Volgende wedstrijd volgt de verre verplaatsing naar Lommel, op zoek naar een volgende driepunter in de competitie.

Club NXT: Kiany Vroman, Joaquin Seys, Kyriani Sabbe, Joël Ordoñez, Denzel De Roeve, Chemsdine Talbi, Sem Audoor, Arne Engels (70’ Laurens Goemaere), Liam De Smet, Lenn De Smet, Irsan Muric (57’ Kaya Furo).
Coach: Nicky Hayen.

Atletico de Madrid: Alejandro Iturbe, Alvaro Santamaria, Ilias Kostis, Daniel Moreno, Emmanuel Mbomio Angue, Javier Diaz Igual (56’ Francisco Gomez), Aitor Gismera, Fabian Urzain Egido (62’ Ivan Vasiljevic Djorjevic), Adrian Niño Heredia (32’ Marcos Denia), Abdellah Raihani Ennaou (56’ Oscar Gonzalez Campos), Julio Diaz.
Coach: Fernando Torres.

Doelpunten: 9’ Heredia 1-0 (penalty), 59’ Furo 1-1, 63’ Lenn De Smet 1-2.

Gele kaarten: De Roeve, Engels Gomez, Diaz, Vroman

Scheidsrechter: Anastasios Papapetrou (Griekenland)

Stadion: Atletico de Madrid Centro Deportivo Wanda Alcala de Henares.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in