Visual menu

woensdag 24 november 2021 23:45

Club NXT U19 wint overtuigend van Leipzig

In aanwezigheid van 1200 supporters en liefst 109 scouts stond Club NXT U19 voor een cruciale partij in de Youth League. Winst betekende met 99% zekerheid doorgaan naar de volgende ronde. Coach Rik De Mil kon gelukkig de uit ziekte terugkerende Cisse Sandra recupereren. Samen met Lynnt Audoor was hij de enige A-kern speler die startte tegen de Duitsers.

Bij de beginfase van de wedstrijd was het voor beide teams wat zoeken naar de goede combinaties. Tot Nusa het welletjes vond en de wedstrijd al snel deed ontploffen. De Roeve was de eerste aangever, maar de Noor kon niet goed afwerken. Nadien trapte hij zijn volgende poging over doel. Driemaal is scheepsrecht dacht hij. Doelman Nickisch kon net verhinderen dat Nusa in de kleine hoek van aan de achterlijn binnentrapte. Leipzig onderging het spel, onze youngsters bleven op zoek gaan naar de verdiende opener. Sabbe probeerde van ver met een strak schot, maar de bal ging over het doelhout. Servais kreeg dé kans op de 1-0. Hij werd volledig vrijstaand voor de keeper aangespeeld, maar hij kon de Duitse goallie niet verslaan. Nusa dribbelde doorheen de Duitse linies en kon de klaarstaande Sandra net niet perfect aanspelen. De sterk spelende Audoor verschalkte heel wat spelers van Leipzig en via enkele mooie passes bereikte het leder Servais die opnieuw de open doelkans niet kon afwerken. Ook kapitein Blomme vond doelman Nickisch op zijn weg. De druk van blauwzwart was overweldigend.

Op het half uur was het eindelijk raak. Hautekiet kopte aan de tweede paal de verdiende 1-0 binnen via een hoekschop. Leipzig was even van de kaart want na de aftrap veroverde Club NXT onmiddellijk de bal en alweer Nusa liep doorheen de Duitse verdediging, maar zijn schot ging over het doel. Leipzig kon de eerste helft slechts dreigen via twee hoekschoppen. De eerste werd perfect gepakt door doelman Vroman. De tweede kans was voor de Duitsers voldoende om onverwachts de gelijkmaker te netten. De bal geraakte niet weg uit het Brugse strafschopgebied en Friedrich knalde de bal via de paal binnen. Blauwzwart schrok even, maar ging direct op zijn elan verder. Net voor rust trapte Arne Engels een vrije trap van op links enig mooi rechtstreeks binnen. Een oververdiende 2-1 voorsprong.

Gaspedaal ingedrukt

De tweede helft was een kopie van de eerste. Onze youngsters gingen verder op zoek naar een grotere voorsprong. Sabbe probeerde zijn knappe goal uit de thuismatch tegen Manchester City te herhalen, maar zijn schot ging nogmaals over doel. Servais zag zijn vrijschop net naast de winkelhaak verdwijnen. Audoor ging een zoveelste keer solo door en trapte uiteindelijk nipt voorlangs. Ook Servais kon nadien de voorsprong niet verder uitbreiden. Zijn trap draaide net naast de paal. Uiteindelijk was het de man in vorm die zorgde voor een geruststellende voorsprong. Sandra werkte van dichtbij de assist af. 3-1.

Coach Meyer bracht enkele frisse krachten in. Maar het spelbeeld wijzigde niet. Nusa miste een kwartier voor tijd een nieuwe kans. Hij trapte pal op de bezoekende doelman, waarna Servais ook de rebound miste. Leipzig kon alleen dreigen via een ongevaarlijke kopbal die voor doelman Vroman geen probleem vormde. Beide trainers vervingen uiteindelijk nog enkele spelers. De Roeve probeerde met een afstandsschot de Duitse doelman te verslaan, maar zonder succes. Kort voor het einde van de wedstrijd werd Audoor beloond voor zijn sterke match. Hij kopte de 4-1 eindstand op het bord via een hoekschop. Omdat ook PSG won op het veld van Manchester City staat Club NXT zij aan zij op kop samen met de Parijzenaars. Op 7 december spelen beide ploegen een echte finale om te bepalen wie eerste en tweede van de groep wordt. Club NXT U19 gaat zo sowieso door in de UEFA Youth League. Een goede jeugdwerking, eigen opgeleide spelers, internationaal succes! Well done, Club NXT!

Club Brugge: Kiany Vroman, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet (88’ Jorne Spileers), Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme, Antonio Nusa, Arne Engels (88’ Chemsdine Talbi), Cisse Sandra, Lynnt Audoor, Mathis Servais (81’ Wilkims Ochieng).
Coach: Rik De Mil.

RB Leipzig: Jonas Nickisch, Gustav Madsen, Julius Pfennig, Ohene Köhl (66’ Jorden Winter), Ben Klefisch, Daniel Krasucki (66’Kelechi Ihendu), Mehmet Ibrahimi (74’ Valentin Siepler), Michael Kostka, Max Voigt (83’Jan Krüger), Kacper Smorgol, Robin Friedrich (83’Yannick Freischlad).
Coach: Daniel Meyer.

Doelpunten: 31’ Hautekiet 1-0, 40’ Friedrich 1-1, 43’ Engels 2-1, 60’ Sandra 3-1, 89’ Audoor 4-1.

Gele kaarten: Ibrahimi, Servais.

Stadion: The Nest Roeselare.
Toeschouwers: 1200.

Scheidsrechter: Pavel Orel (Tsjech)

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in