woensdag 7 september 2022 19:45

Club NXT U19 wint verdiend met 4-1 van Leverkusen

In aanwezigheid van bijna 900 fans kende Club NXT een droomstart in de Uefa Youth League. Nadat onze youngsters onverdiend op achterstand kwamen, zetten ze de scheve situatie met een knappe prestatie recht met doelpunten van Spileers, Vermant, Talbi en Vanrafelghem.

Coach Nicky Hayen kon geen beroep doen op spelers van de A-kern. Met een zeer jong elftal keek hij de Duitsers in de ogen. Kyriani Sabbe trok meteen voorwaarts en schilderde enkele goede voorzetten richting doel. Keano ‘Kiki’ Vanrafelghem kopte de eerste kans hard op doel, maar de doelman pakte op de lijn. Sertdemir trapte de eerste poging van de bezoekers op vrijschop rakelings naast de Brugse paal.

Kapitein Arne Engels bestookte eveneens de Duitse achterlinies. Via een afgemeten voorzet probeerde hij Vanrafelghem te bereiken. Zijn knal op doel werd helaas door een Duitse verdediger afgeblokt. Sabbe liep nogmaals zijn lijn af en bracht Vanrafelghem opnieuw in stelling, maar zijn kopbal stuitte op doelman Steur. Ook Romeo Vermant en Chemsdine Talbi konden de 1-0 net niet scoren. 

De eerste storm van Club NXT leverde helaas geen openingsdoelpunt op. Dat gebeurde wel aan de overzijde. Leverkusen combineerde heel mooi richting het Brugse doel. Sertdemir kon het leer in de linkerbenedenhoek binnentrappen buiten het bereik van doelman Kiany Vroman. De bezoekers kwamen uit het niks op voorsprong. Kort nadien kon Jorne Spileers een vrijschop van Engels verlengen. De bal verdween hoog in het doel, 1-1. Club NXT bleef Leverkusen onder druk zetten. De poging van Talbi werd opnieuw gestuit door de bezoekende doelman. 

Vanrafelghem kende nogmaals pech in de afwerking toen zijn kopbal op voorzet van Engels over het doel verdween. Net voor rust werd Blauw-Zwart dan toch beloond. Eerst strafte Talbi een blunder in de Duitse verdediging af, hij legde daarna knap achteruit richting Vermant die Club NXT op voorsprong bracht. Seys bediende kort nadien Talbi die helemaal alleen oprukte richting het Duitse doel en perfect de 3-1 scoorde. Een verdiende voorsprong aan de rust voor Club NXT.

FCB kwam gefocust uit de kleedkamers en Vanrafelghem werd voor zijn inzet eindelijk beloond met een doelpunt. Liam De Smet kaatste met Talbi en Sabbe die op zijn beurt de bal doortikte naar Vanrafelghem. 4-1 en kort na de rust was de wedstrijd gespeeld. Club NXT controleerde nadien de match. Vermant miste de 5-1 wanneer hij van dichtbij pal op doelman Steur knalde.

Coach Hayen liet met vijf vervangingen tijdens de tweede helft heel wat youngsters proeven van de Youth League. Blauw-Zwart kwam nooit meer in de problemen. Sabbe probeerde uiteindelijk zelf eens met een schot op doel, maar zonder succes. Net voor het einde van de reguliere speeltijd moest doelman Vroman zijn talent tonen en verhinderde hij de 4-2. Club NXT pakt zo na een glansrijke collectieve prestatie de eerste driepunter in deze sterke groep. Volgende week in Porto gaan ze op zoek naar meer. Zes jaar geleden won Club NXT er met 1-3. Maar eerst wacht de competitiewedstrijd in en tegen Anderlecht aanstaande zaterdag.

Club NXT : Kiany Vroman, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Joel Ordoñez (80’ Lukas Mondele), Joaquin Seys, Sem Audoor, Liam De Smet (87’ Mohamed Cisse), Chemsdine Talbi (80’ Tobias Jensen), Arne Engels (73’ Lenn De Smet), Keano Vanrafelghem, Romeo Vermant (73’ Mamady Diawara). Bank : Henri Maton, Jano Willems.
Coach : Nicky Hayen.

Bayer 04 Leverkusen : Roy Steur, Anton Bäuerie (68’ Can Moustfa), Joshua Eze (46’ Abdul-Wahid Bance), Jan Ecke, Ayman Aourir (80’ Ken Izekor), Emre Aksoy, Noah Pesch, Madi Nsosemo, Isaiah Okafor, Zidan Sertdemir (80’ Enes Yilmaz), David Widlarz (58’ Leon Köhl).
Coach : Sven Hübscher.

Doelunten : 19’ Sertdemir 0-1, 23’ Spileers 1-1, 39’ Vermant 2-1, 41’ Talbi 3-1, 49’ Vanrafelghem 4-1.

Gele kaarten : Bäuerie, Ecke, Aourir, Okafor, Izakor.

Stadion : The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 890.

Scheidsrechter : Joey Kooij (NED).

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in