maandag 2 mei 2022 21:45

Club NXT U21 eindigt met knappe winst en is zeker van 1B

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen op het veld van kampioen KRC Genk wenste het ganse team van coach Rik De Mil nog een statement maken: tonen dat ze hun plaats in 1B volgend seizoen verdienen. Door een blessure was sterkhouder Lynnt Audoor afwezig. Ook Abakar Sylla en Romeo Vermant startten niet wegens een schorsing. Alle spelers van Club NXT vormden bij het betreden van het veld een erehaag voor de thuisploeg die ongeslagen kampioen werd.

Dat de match geen walk in the parc zou worden bleek al na twee minuten. De eerste aanval van de gretige thuisploeg eindigde gelukkig met een bal over de goal van doelman Lammens. Bij de eerste echte aanval van onze youngsters ging Nusa neer in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter greep niet in. Club NXT had het nadien een hele tijd moeilijk. Genk greep onze yougsters bij de keel. Onze goallie Senne Lammens had voor de match beloofd de nul te houden en moest zijn uiterste best doen om de netten schoon te houden. Eerst pakte hij een centraal schot van heel dichtbij. El Khannouss knalde nadien de bal over doel. Nauwelijks een minuut later duwde onze jonge talentvolle doelman de poging van Abid nipt uit de hoek. In de symbolische 23ste minuut stuurde Van Genechten het leder gelukkig over doel. Coach De Mil greep in en verving Mondele door Cuevas. 

Club NXT herstelde het evenwicht in de wedstrijd en kon zowaar op voorsprong komen. Via een knappe steekpass over de Genkse verdediging kon de volledig vrijstaande Engels de 0-1 netten. Helaas ging zijn poging nipt naast. Kort voor rust kopte Hautekiet Club NXT ei zo na op voorsprong. In de rebound stopte doelman Penders de poging van Pérez. 0-0 aan de rust.

Bij de start van de tweede helft ging Club NXT dadelijk op zoek naar de opener van de stand. Engels stuurde een knappe voorzet voor doel, maar Talbi kon er net niet bij. Blauw-Zwart trok continu in de aanval en Genk moest het spel ondergaan. Het resulteerde in een vlotte combinatie die Nusa heel knap afrondde. Van bijna aan de achterlijn kon hij toch de nochtans zeer grote doelman Penders verschalken. De bal verdween hoog in doel. Maar de winst was helemaal nog niet binnen! Genk prikte onmiddellijk tegen en Lammens moest de gelijkmaker verhinderen. Hij stopte knap de poging van John. Kort nadien scheerde de bal gevaarlijk voorlangs het Brugse doel, maar geen enkele Genkie kon de bal raken. Club NXT trok nadien opnieuw ten aanval. Sandra kon een hoekschop niet binnenkoppen. Genk voerde enkele wissels door. Engels probeerde de score te verdubbelen door van op ruime afstand zijn kans te wagen. De bal week echter af op een Limburgse voet. Geen nood, Sandra wou zijn mooi seizoen glansrijk afsluiten. Nusa leverde het leder perfect in bij hem. Hij knalde met zijn linkervoet de bal voorbij doelman Penders in de verste benedenhoek. 0-2, een veilige voorsprong voor blauwzwart. Engels probeerde ook nog zijn goaltje mee te pikken, maar de thuisgoallie verhinderde de 0-3. Coach De Mil liet Aelterman nog invallen en zo zijn laatste minuten voor Club NXT spelen. Omgekeerd kreeg kapitein Xander Blomme een applausvervanging. Ook hij verlaat ons team en speelt volgend seizoen bij Go Ahead Eagles in de Nederlandse eredivisie. Genk drong nog een keer aan, maar doelman Lammens klopte de bal van Swerts uit zijn doel. Zo hield hij woord en de nul op het scorebord.

Met deze knappe 0-2 zege op het veld van kampioen Genk – hun enige nederlaag van het seizoen - eindigt Club NXT U21 een zeer zwaar maar geslaagd seizoen op een derde plaats. Volgend seizoen spelen onze youngsters samen met de beloften van Genk, Anderlecht en Standard in 1B. In de beker werd Club NXT onverdiend uitgeschakeld in de halve finales door datzelfde Genk. En in de Youth League werd ons team nipt uitgeschakeld, eerst in de groepsfase door PSG en in de play offs door Midtjylland. We onthouden enkele knalprestaties in Leipzig en Manchester City. Een dikke proficiat aan het ganse team en de ganse staf voor de mooi sportieve prestaties die een echte invulling waren van het motto ‘No Sweat No Glory’. Afspraak volgend seizoen in The Nest in Roeselare.

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Ibe Hautekiet, Jorne Spileers, Lukas Mondele (28’ Maurizio Cuevas), Xander Blomme (89’ Liam De Smet), Daniel Pérez (89’ Mathis Servais), Arne Engels, Chemsdine Talbi (74’ Noah Aelterman), Antonio Nusa (89’ Keano Vanrafelghem), Cisse Sandra.
Coach: Rik De Mil.

RC Genk: Mike Penders, Yentl Van Genechten, Matisse Didden, Nsosemi Monamay (60’ Maarten Swerts), Tuur Rommens, Kamiel Van De Perre, Kelvin John (83’ Arne Cuypers), Jay-Dee Geusens, Andras Németh (60’ Amine El-Taïbi), Bilal El Khannouss (60’ Dario Cutillas-Carpe), Adnane Abid.
Coach: Hans Somers.  

Doelpunten: 55’ Nusa 0-1, 67’ Sandra 0-2.

Gele kaarten: Didden.

Stadion: jeugdstadion RC Genk.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in