dinsdag 21 december 2021 16:30

Club NXT U21 plaatst zich na 0-2 winst in Charleroi voor halve finales van de U21-beker

Na het pijnlijke verlies in PSG stonden onze youngsters oog in oog met competitieleider Genk. Onder het welziend oog van coach Philippe Clement startten Otasowie, Persyn, Lammens en Pérez van het eerste elftal.

De laatste wedstrijd van Club NXT van 2021 betekende een verplaatsing naar het oefencomplex van Charleroi. Afspraak om een plaatsje in de halve finales van de Beker van België voor de U21 te veroveren. Coach Rik De Mil kon van het eerste elftal alleen rekenen op de uit blessure terugkerende Nick Shinton. Sterkhouders Sandra, Audoor, Nusa en Pérez reisden niet mee af.

Charleroi had zijn les geleerd uit de competitiewedstrijd toen ze met 0-8 de boot in gingen. Het was dan ook even zoeken voor blauwzwart om een gaatje te vinden in de zwartwitte defensie. Noah Aelterman was de eerste die vanop rechts een perfecte voorzet trapte, maar niemand kon afwerken. Mathis Servais, die in 2019 de overstap maakte van Sporting Charleroi naar Club NXT, trapte een vrijschop net over het doelhout. Ook zijn volgende kans om de score te openen lukte net niet. Vanuit een scherpe hoek mikte hij de bal over de goal. Talbi, die in de spits de voorkeur kreeg op Vermant, knalde pal op de doelman van Charleroi. In de rebound belandde het leder op de deklat. Club NXT had de wedstrijd volledig in handen maar scoren lukte pas toen De Roeve de bal naar binnen speelde richting Talbi. Hij stak tussendoor richting Engels die vanop rechts de perfecte assist gaf aan Fofana. Een meer da verdiende voorsprong voor onze youngsters. Charleroi kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Net voor rust ging een schot voorlangs het Brugse doel. 0-1 met de rust, een karige beloning voor een dominant Club NXT.

De eerste reuzekans van de tweede helft was opnieuw voor blauwzwart. Servais trapte van dichtbij richting doel, maar keeper Chiacig redde ultiem met zijn voet. Nadien probeerden de Carolo’s met man en macht de gelijkmaker te netten. Doelman Shinton stond pal en neutraliseerde enkele pogingen. Club NXT kon zijn meesterschap van de eerste helft niet meer tonen. De wedstrijd verliep met veel inzet. Een paar keer passeerde het leder voor het Brugse doel. Gelukkig kon Charleroi geen enkele kans binnentikken. Een kwartier voor tijd moest doelman Shinton een harde knal net over de deklat duwen. In de loop van de tweede helft nam Romeo Vermant de plaats in van Aelterman. Een gouden vervanging van coach De Mil. Vijf minuten voor tijd scoorde hij de geruststellende 0-2. Charleroi kon niet meer reageren en zo plaatste Club NXT zich voor de halve finales van de U21-beker van België. Daarmee geven ze het goede voorbeeld voor het eerste elftal.

Charleroi: Matteo Chiacig, Romain Donnez, Mehdi Boukamir, Luka Houdaert, Anas Hammas (46’ Emilien Massart), Fabio Ferraro, Lucas Verhulst, Fatih Karabagli (82’ Noah De Moerloose), Thomas Lutte (82’ Elaijah Stalmans), Leandro Rousseau (73’ Jebril Yaccoubi), Romeo Monticelli (54’ Durmusali Taner).

Club Brugge: Nick Shinton, Denzel De Roeve (82’ Kyriani Sabbe), Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Sem Audoor, Xander Blomme (86’ Liam De Smet), Noah Aelterman (66’ Romeo Vermant), Arne Engels, Mathis Servais (82’ Lenn De Smet), Ibrahima Fofana, Chemsdine Talbi.

Doelpunten: 27’ Fofana 0-1, 85’ Vermant 0-2.

Gele kaarten: Taner, Blomme, Lenn De Smet.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in