maandag 4 april 2022 22:15

Club NXT U21 speelt 1-1 bij Antwerp FC

Na de interlandbreak vatte Club NXT de eindsprint aan richting een plaatsje in 1B. Eerste opdracht was de uitwedstrijd bij The Great Old. In het druilerig en winderig stadion van FC Nijlen kon coach Rik De Mil al zijn sterkhouders uit het eerste elftal opstellen.

Het was lichtgewicht en dribbelwonder Nusa die zich het snelst thuis vond op het glibberig veld. Hij trapte na amper vijf minuten de eerste goede kans pal op de doelman. Bij de erop volgende hoekschop kon keeper Matijas met een tijgersprong de trap van Mbamba uit zijn doel ranselen. Een gemiste kans op een vroege voorsprong. Sabbe rende als vanouds zijn flank af en gooide de bal perfect voor het Antwerpse doel, maar niemand stond klaar om af te werken. Pérez werd kort nadien goed aangespeeld maar net voor het strafschopgebied miste hij zijn trap volledig. Het bleef onverklaarbaar 0-0 tegen een potig Antwerp. In de 23ste minuut vloog een bal voorlangs het doel van de belaagde Antwerpse doelman. Het leder kwam terecht bij Romeo Vermant die van dichtbij naast het doel kopte. Scoren had mooi geweest voor zijn jarige papa Sven die aanwezig was op de wedstrijd. Onze Venezolaan Pérez knalde nadien een zoveelste poging hoog over de goel. Gebrek aan efficiëntie wordt vaak in het voetbal afgestraft. Ook nu betaalden onze youngsters dit cash. Balverlies bij Sandra leidde een tegenaanval in van de thuisploeg. Nsimba liep zich vrij en trapte hard voorbij doelman Lammens. Uit hun enige echte kans de 1-0 scoren, voorwaar een hard verdikt voor blauwzwart. Net voor rust kreeg Sabbe dé mogelijkheid om de bordjes in evenwicht te brengen, maar zijn hard schot ging rakelings over de deklat.    

Club NXT kwam gefocust uit de kleedkamers en zette Antwerp onmiddellijk onder druk. Het resulteerde eindelijk in de verdiende gelijkmaker. Sabbe rukte pijlsnel op via de rechterflank en trapte een perfecte voorzet. Nusa tikte binnen. 1-1. Antwerp probeerde het spel van onze youngsters constant te onderbreken door heel wat fouten te begaan. Door de staat van het doorweekte veld werd het moeilijker om goede combinaties te creëren. Sandra kopte een mogelijkheid hoog over doel. En de ongelukkige Pérez trapte opnieuw naast de bal bij een van de schaarse kansen om op voorsprong te komen. Ook Nusa miste stilaan wat scherpte en zijn knal ging hoog over het Antwerpse doel. Aelterman en Engels vervingen Pérez en Mbamba, maar ook zij konden de winning goal niet meer netten. Zo bleef Club NXT steken op een 1-1 gelijkspel. Er zat meer in. Volgende week maandag in The Nest staat het cruciale duel tegen AA Gent op de kalender. Deze wedstrijd moet gewonnen worden met het oog op een plaats in 1B. Onze youngsters rekenen op massale steun van alle blauwzwarte supporters! Be there at The Nest!    

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Ibe Hautekiet, Abakar Sylla, Lukas Mondele, Lynnt Audoor, Antonio Nusa, Noah Mbamba (79’ Arne Engels), Daniel Pérez (79’ Noah Aelterman), Romeo Vermant, Cisse Sandra.
Ciach: Rik De Mil.

Antwerp FC: Davor Matijas, Samuel Vines, Bruny Nsimba, Zeno Van Den Bosch, Emmanuel Emegha (69’ Abderrahman Amal), Abdel-Malik Aziz (59’ Gwendal Degaillaix), Laurit Krasniqi, William Pacho, Dries Ceulemans, Adam Zaanan, Edon Murataj (69’ Dieter Vanhees).
Coach: Gil Swerts.

Doelpunten: 34’ Bruny Nsimba 1-0, 50’ Antonio Nusa 1-1.

Gele kaarten: Pacho, Amal.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in