vrijdag 11 maart 2022 22:30

Club NXT U21 uitgeschakeld in halve finale beker

In het drukke programma van Club NXT stond de halve finale van de U21 bekerwedstrijd in en tegen Rc Genk op de kalender. Een enorme uitdaging om een plaats in de finale tegen Anderlecht te behalen. Coach Rik De Mil kon immers alleen doelman Nick Shinton van het eerste elftal meenemen naar Limburg. Bovendien viel kapitein Xander Blomme net voor de wedstrijd nog ziek uit. Bovendien mochten enkele sterkhouders toekijken vanop de bank met het oog op de cruciale wedstrijden in de competitie tegen Zulte-Waregem en Cercle.

Liam De Smet kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen ter vervanging van Xander Blomme en zorgde onmiddellijk voor de eerste grote kans om de score te openen. Zijn schot draaide echter naast de rechterpaal. Arne Engels trapte een vrijschop over de deklat. Het was totaal niet te merken dat Club NXT zonder zijn sterkhouders speelde. Onze youngsters gingen er volop voor! Doelman Penders duwde met veel moeite een nieuwe poging van Blauw-Zwart nipt in hoekschop. Mathis Servais trapte deze perfect voor doel, maar Engels kwam centimeters te kort om de bal binnen te duwen. Doelman Nick Shinton verhinderde dan op zijn beurt het openingsdoelpunt van de Genkies toen hij de bal net kon ontfutselen van een Genkse aanvaller. Het zou een onverdiende voorsprong geweest zijn want Club NXT stoorde hoog en was heer en meester. Servais zag zijn knal uiteenspatten op de doelpaal. Pas net voor half time kon Genk nog eens gevaarlijk dreigen op een counter, maar de poging van Van De Perre verdween uiteindelijk naast het Brugse doel. 0-0 aan de rust, er zat meer in voor onze yougsters.    

Koude douche 

De thuisploeg kwam gretiger uit de kleedkamer. Een eerste kans strandde gelukkig in het zijnet. Maar Club NXT herstelde snel het evenwicht. Aelterman schilderde een mooie voorzet voor doel, maar Servais kopte over de kruising. Op het uur werd balverlies afgestraft door een snelle tegenactie van de thuisploeg. Het was uiteindelijk Kelvin John die centraal de 1-0 kon netten. Een koude douche. Coach De Mil verving Servais en Cuevas door Vanraefelghem en Sabbe. Blauw-Zwart ging op zoek naar de gelijkmaker. Sylla probeerde van net iets te ver; de Genkse doelman had er geen moeite mee. Bijna viel de 2-0 via een lob van Van De Perre maar Sabbe kon de bal net voor de lijn keren. Het doelpunt viel eindelijk aan de overzijde. Aelterman kon in twee keer de 1-1 op het scorebord zetten. Zijn eerste knal kwam terecht op de deklat. Nadien miste Talbi dé kans op een verdiende Brugse voorsprong. Helaas mikte hij pal op de Genkse doelman. In dezelfde minuut moest Shinton Club NXT behoeden van een achterstand. Hij kon de bal nog wegduwen zodat deze op het dak van het Brugse doel belandde. De wedstrijd bleef heel spannend. Talbi miste nogmaals een reuzekans en trapte over een leeg doel.

Genk kreeg dan voor het strafschopgebied een vrijschop cadeau van de scheidsrechter. In de rebound kon de ingevallen Thomas Claes het leder in één tijd in de winkelhaak knallen. Een hard verdikt voor onze youngsters die dan alles op alles zetten om toch nog een gelijkspel te bekomen en zich via strafschoppen te kwalificeren. Tijdens het slotoffensief, waarbij kapitein Ibe Hautekiet mee in de aanval trok, werd tot tweemaal toe een hands niet bestraft met een strafschop. Zo eindigde de wedstrijd op 2-1 en strandde Club NXT U21 onverdiend in de halve finales van de U21 beker. Vanaf maandag ligt de focus zo volledig op de competitie waarbij een plaats bij de eerste vier het ultieme doel is. Maandag wacht de derby tegen Zulte Waregem in The Nest. Een warme oproep aan alle supporters om onze youngsters te komen steunen.

Doelpunten: 59’ John 1-0, 72’ Aelterman 1-1, 84’ Claes 2-1.

Club NXT: Nick Shinton, Mauricio Cuevas (63’ Kyriani Sabbe), Ibe Hautekiet, Abakar Sylla, Lukas Mondele, Liam De Smet, Mathis Servais (63’ Keano Vanraefelghem), Arne Engels, Noah Aelterman, Chemsdine Talbi, Ibrahima Fofana (86’ Jorne Spileers).
Coach: Rik De Mil.

RC Genk: Mike Penders, Nolan Martens, Matisse Didden, Faissal Al Mazyani, Sam De Grand, Kamiel Van De Perre, Arne Cuypers, Jay-Dee Geusens (71’ Thomas Claes), Kelvin John (63’ Faissal Boujemaoui), Adnane Abid (63’ Bilal El Khannouss), Mika Godts.
Coach: Hans Somers.

Gele kaarten: Cuevas, Godts, Mondele, De Grand, Sabbe.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in