maandag 29 november 2021 23:00

Club NXT U21 verliest in extremis met 2-1 van AA Gent

Op het veld van RC Gent Zeehaven vond de slag om Vlaanderen plaats tussen onze beloften en AA Gent. Coach Rik De Mil kon traditioneel beroep doen op Cisse Sandra en Lynnt Audoor van het eerste team. Bij AA Gent traden ex-Club beloften Yari Stevens en Jordan Botaka aan.

De wedstrijd was gedurende de ganse eerste helft zeer gesloten zonder echt uitgesproken kansen. Pérez liep regelmatig in de Gentse buitenspelval. Op het half uur knalde Engels hard richting doel, maar de Gentse doelman verhinderde de Brugse voorsprong. Net voor de rust werd Pérez neergeduwd in het strafschopgebied. Engels aarzelde niet en trapte de strafschop hoog in doel. Rusten met een al bij al verdiende 0-1 voorsprong.

De tweede helft leek eerst een kopie te worden van de eerste. Club NXT controleerde de wedstrijd. Gent probeerde op vrijschop de gelijkmaker te netten, maar gelukkig ging de kopbal naast het doel van Vroman. De wedstrijd begon wat intenser te worden. Cissé en Sylla kregen geel. Kapitein Blomme moest licht gekwetst het veld verlaten. Hij werd vervangen door Servais. Nadat de Buffalo’s via Malick Fofana een kans over het Brugse doel trapten, miste Sandra op zijn beurt de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Het zou het orgelpunt geweest zijn na een knappe actie van Nusa. Kort erna werd een kopbaldoelpunt van Sandra onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het zat Club NXT echt niet mee. Beide coaches wisselden enkele spelers.

Man minder

Een kwartier voor tijd viel dan het doelpunt aan de overzijde. Een vrije trap vanop links werd door de pas ingevallen Igbokwe binnengetrapt. Nochtans werd voorafgaand een speler van blauwzwart frappant weggeduwd, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Ondertussen begon de ref de controle over de wedstrijd wat te verliezen en hij deelde enkele gele en rode kaarten uit. Audoor protesteerde te fel en kreeg tweemaal geel waardoor hij helaas het veld moest verlaten. Voordien had de ingevallen Aelterman op hoekschop nog het leder op de deklat gekopt. Servais kon op zijn beurt net niet bij een perfecte assist om de verdiende voorsprong te netten. Club NXT streed met 10 tegen 11 om niet te verliezen. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Gent echter alweer een lichte fout mee op de rechterflank. De bal geraakte in de volgende fase enkele malen niet weg voor het Brugse doel en uiteindelijk kon Gent totaal onverdiend via alweer Igbokwe de 2-1 scoren. Heel zuur voor onze youngsters, zeker omdat de Gentse doelman nadien nog een laatste kans van Sandra kon stoppen.

Club NXT blijft ondanks deze onverdiende nederlaag sowieso op de derde plaats staan, maar ziet Gent korter naderen. Volgende week dinsdag staat de belangrijke Youth League-wedstrijd tegen PSG gepland. 

 AA Gent: Owen Jochmans, Cederick Van Daele, Bram Lagae, Ibrahima Cissé, Yari Stevens (75’ Siemen Cloots), Jordan Botaka (46’Mathéo Parmentier), Robbe Van Hauter, Noah De Ridder, John Arthur (75’ Matias Fernandez-Pardo), Jesse Littel (75’ Goodluck Igbokwe), Malick Fofana.
Coach: Emilio Ferrera.

Club NXT: Kiany Vroman, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Abakar Sylla (72’ Lukas Mondele), Kyriani Sabbe, Xander Blomme (58’ Mathis Servais), Antonio Nusa (72’ Noah Aelterman), Arne Engels, Daniel Perez (88’ Ibrahima Fofana), Cisse Sandra, Lynnt Audoor.
Coach: Rik De Mil.

Doelpunten: 45+1’ Engels 0-1 (penalty), 76’ Igbokwe 1-1, 89’ Igbokwe 2-1.

Gele kaarten: Cissé, Sylla, Arthur, Mollez (2x), De Ridder, Audoor (2x).

Stadion: RC Gent-Zeehaven

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in