maandag 24 januari 2022 22:15

Club NXT U21 verliest met 1-0 van KV Mechelen

Door het uitstellen van de wedstrijd tegen OHL was de traditioneel moeilijke verplaatsing naar KV Mechelen de eerste officiële wedstrijd van Club NXT in 2022. Coach Rik De Mil kon met Nusa, Shinton, Van Der Brempt, Sandra, Audoor en Mbamba beroep doen op heel wat ervaring uit het eerste elftal.

Blauw-Zwart startte sterk en combineerde vlotjes. Het resulteerde al snel in enkele grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een doelpunt van Lynnt Audoor werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort erna werd alweer Audoor in het straatje gestuurd en foutief neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelde niet en kende de terechte elfmeter toe. De jarige Romeo Vermant trapte de bal echter pal op de Mechelse doelman en het bleef helaas 0-0. Mechelen knokte voor elke bal. Club NXT probeerde via verzorgd combinatievoetbal kansen af te dwingen. Dit gebeurde onder het oog van hoofdcoach Schreuder die alles nauwgezet volgde. De thuisploeg trachtte echter Club NXT steeds zo ver mogelijk van zijn doel te houden en gaf weinig ruimte weg. Echte grote doelkansen bleven zo uit. Op het half uur was het even schrikken toen Portner een mooie kans hard over het Brugse doel trapte. Mechelen kreeg het vaak moeilijk om de mooie combinaties van onze youngsters af te stoppen. De scheidsrechter gaf dan ook enkele gele kaarten, al had een aanslag op kapitein Xander Blomme rood verdiend. Het zorgde er wel voor dat aan de rust de bordjes nog in evenwicht bleven.

Na de rust begon coach Rik De Mil stelselmatig enkele spelers van de eerste ploeg te vervangen. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Mechelen probeerde met man en macht stand te houden. De thuisgoallie presteerde sterk en verhinderde op zijn beurt de openingstreffer onder andere bij de vele hoekschoppen die Blauw-Zwart versierde. Doelman Shinton kende een relatief rustige wedstrijd doordat de verdediging onder aanvoering van de sterk spelende Hautekiet elke Mechelse poging verhinderde. Goed een kwartier voor tijd moest hij toch zijn talent tonen door een verrassende trap vanop rechts uit de winkelhaak te duwen. Mechelen geloofde nog steeds in zijn kansen om na zijn overwinning op Gent de week voorzien ook de scalp van Club NXT te pakken.

Zure nederlaag

Het venijn zat uiteindelijk in de staart. Op hoekschop kon de volledig vrijstaande Van Campenhout de bal binnenkoppen. Club NXT probeerde nadien nog met man en macht de gelijkmaker te netten, maar slaagde er helaas niet meer in. Een laatste poging van Aelterman ging voorlangs. Een zure nederlaag voor onze youngsters.

Club NXT: Nick Shinton, Ignace Van Der Brempt (46’ Kyriani Sabbe), Noah Mbamba (55’ Denzel De Roeve), Ibe Hautekiet, Abakar Sylla, Xander Blomme, Lynnt Audoor , Arne Engels, Romeo Vermant (86’ Mathis Servais), Cisse Sandra (64’ Noah Aelterman), Antonio Nusa.
Coach: Rik De Mil.

KV Mechelen: Rayyane Falchou, Rune Paeshuyse, Flor Van Den Eynden, Kobe Bohets, Arne Portner, Maarten Van Campenhout, Milan Robberechts, Ngal’Ayel Mukau, Chris Kalulika, Quinten Servranckx Joseph Amuzu.
Coach: Jelle Coen.

Doelpunt: 88’ Maarten Van Campenhout 1-0.
Gele kaarten: Paeshuyse, Van Den Eynden, Bohets, Mukau, Servais.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in