maandag 28 februari 2022 22:45

Club NXT U21 verliest nipt met 1-0 van Anderlecht U21

Een week na de knalprestatie tegen Anderlecht in The Nest stonden beide teams opnieuw tegenover mekaar in de Academy van paars-wit. De Brusselaars startten ook deze wedstrijd met heel wat A-kern spelers. Amuzu en Coosemans waren er dit keer niet meer bij. Coach Rik De Mil miste Nusa, maar kon wel rekenen op Sandra, Audoor, Mbamba en doelman Shinton.

Beide teams startten gretig aan de wedstrijd. Kyriani Sabbe was van bij aanvang het toonbeeld van inzet. Hij rukte regelmatig snel op op de linkerflank en schilderde enkele fraaie voorzetten voor doel. Vermant, Sandra en Pérez konden helaas niet afwerken. Beide teams hielden mekaar goed in evenwicht. Echt gevaarlijke doelkansen waren schaars, al lag het tempo van de wedstrijd hoog. Doelman Shinton moest pas na 20 minuten een eerste zwak schot op doel pakken. De alom tegenwoordige Audoor lanceerde aan knappe aanval van Blauw-Zwart. Hij passte naar Vermant die de vrijstaande Pérez bediende. Helaas knalde de Venezolaan pal op de doelman van de thuisploeg. Sabbe trok nogmaals ten aanval en liep bijna de ganse lengte van het veld naar voor, passeerde knap een verdediger, maar zijn schot werd ultiem nog afgeblokt. Vermant trapte een volgende poging hoog over doel. Aan de overzijde kon alleen Ait El Hadj van ver naar het Brugse doel trappen. Shinton had er weinig moeite mee. Net voor rust ging een poging van Michez gevaarlijk voorlangs het Brugse doel. 0-0 aan de rust, net iets te weinig voor onze youngsters die een doelpunt verdiend hadden.

Sandra werd na de rust vervangen door Talbi. Anderlecht probeerde wat meer druk te zetten, maar Club NXT ving ze goed op. Mbamba moest op het uur toch een gevaarlijke actie met een gerichte tussenkomst neutraliseren. De steeds hard werkende De Roeve waagde ook zijn kans, maar zijn schot verdween helaas naast doel. Audoor trapte een vrijschop van op rechts en bereikte Hautekiet maar zijn kopbal viel in de handen van doelman Verbruggen. Anderlecht verving enkele spelers en probeerde toch wat meer te dreigen. De scheidsrechter kende uiteindelijk een zeer lichte penalty toe toen een speler van paars-wit makkelijk ging liggen na contact met de Brugse verdediging. Stassin aanvaardde het geschenk en trapte de 1-0 voorbij doelman Shinton. Op hoekschop kreeg Vermant de kans om kort na de penalty de gelijkmaker te scoren. Hij kopte keihard op doel, maar de bal raakte de deklat. Ook coach De Mil bracht met Vanrafelghem, Aelterman en Spileers enkele nieuwe krachten in de ploeg. Onze youngsters gingen gedreven op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Helaas konden ze hun kansen niet afwerken en bleef de 1-0 op het scorebord staan. Een onverdiende nederlaag na een zeer verdienstelijke wedstrijd. Maandag in The Nest is het aan Club NXT U21 om opnieuw op zoek te gaan naar een driepunter tegen OHL.

Club NXT U21: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lukas Miondele, Kiryani Sabbe, Xander Blomme (88’ Jorne Spileers), Daniel Pérez (82’ Noah Aelterman), Noah Mbamba (80’ Keano Vanrafelghem), Romeo Vermant, Cisse Sandra (46’ Chemsdine Talbi), Lynnt Audoor.
Coach: Rik De Mil.

Anderlecht: Bart Verbruggen, Hannes Delcroix, Mohamed Bouchouari, Anouar Ait El Hadj, Mario Stroeykens (66’ Luca Ferrara), Killian Sardella, Kristian Arnstad, Theo Leoni, Enock Agyei (73’ Alonzo Engwanda-Ongena), Simion Michez, Lucas Stassin.
Coach: Robin Veldman.

Doelpunten: 75’ Stassin 1-0 penalty.

Gele kaarten: Mbamba. Vermant.

Stadion: Anderlecht Academy Neerpede.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in