maandag 8 november 2021 10:00

Club NXT U21 wint de derby bij Cercle met 0-2

Op het kleine veld van derde provincialer Daring Ruddervoorde moesten onze youngsters de derby tegen Cercle betwisten. Naast de uit blessure terugkerende Persyn kon coach Rik De Mil beroep doen op Pérez, Audoor, Sandra, Nusa en doelman Shinton uit de eerste ploeg.

Het talrijk opgekomen publiek zag dat het moeilijk combineren was door de staat van het veld. De bal botste continu. Het eerste schot op doel was zowaar voor de vereniging. Shinton stopte zonder problemen het afstandsschot. Nadien was het al blauwzwart wat de klok sloeg. Audoor stak de bal perfect door naar Nusa die beheerst naast de keeper de 0-1 nette. Direct erna bediende de Noor de vrijstaande Vermant. Zijn schot werd echter gepakt door de Cercle doelman. Ook Pérez kon hem niet verschalken op aangeven van Engels. Sandra herhaalde zijn mooie actie van in Manchester City en dribbelde doorheen de ganse verdediging van groen zwart. De bal botste echter teveel en doelman Langenbick verhinderde een verdubbeling van de score. Onze youngsters kenden nog meer pech toen een hoekschop op de lijn gered werd. Cercle vocht voor wat het waard was. Blauwzwart zette steeds meer druk. Club NXT moest echter wachten tot net voor de rust om de score verdiend te verdubbelen. Hautekiet duwde een hoekschop mooi in doel. 0-2 half time.

De tweede helft trachtte Cercle de bakens te verzetten, maar Club NXT U21 bleef rustig de match controleren. Pérez werd aangetrapt in de zestien, maar de scheidsrechter gaf slechts een hoekschop. Pas rond het uur kon de thuisploeg eens dreigen, maar het leder verdween hoog over doel. Het werd meer en meer vechten om de bal. Mooie combinaties over de grond waren haast onmogelijk. Sabbe toverde een zeer verre inworp uit zijn hoed tot bij Pérez, die echter naast de paal kopte. Aan de overzijde was het opletten geblazen. Cercle kreeg een vrijschop net voor het strafschopgebied. Doelman Shinton redde knap en kort erna moest hij nogmaals zijn kunnen tonen om de onverwachte aansluitingstreffer te verhinderen.

Beide coaches gooiden heel wat verse krachten in het veld. Echt grote kansen bleven uit tot de ingevallen Aelterman foutief werd neergehaald net voor het strafschopgebied. Suffys kreeg terecht de rode kaart. De ingevallen Servais trapte de vrijschop net als in Manchester perfect onder de deklat, maar de thuis goallie kon de bal met een ultieme reflex in hoekschop boksen.

Club NXT won makkelijk de derby en mag zich de beloftenploeg van de stad Brugge noemen! Na de interland break volgt de thuismatch tegen Antwerp op 20 november in The Nest in Roeselare.

Cercle : Bas Langenbick, Arne Cassaert, Aske Sampers, Wolf Ackx, Figo Suffys, Jef Vandemaele, Soren Coens (78’ Kurt Mert), Jelle Schiffer, Matheo Audenaert, Lucien Antognelli, Olivier Schollaert (69’ Ono Vanackere).
Coach : Wouter Artz.

Club NXT : Nick Shinton, Tibo Persyn, Ibe Hautekiet, Abakar Sylla, Kyriani Sabbe, Romeo Vermant, Antonio Nusa (72’ Noah Aelterman), Arne Engels, Daniel Pérez (72’ Mathis Servais), Cisse Sandra, Lynnt Audoor (58’ Xander Blomme).
Coach : Rik De Mil.

Doelpunten : 9’ Nusa 0-1, 45’ Hautekiet 0-2.

Gele kaarten : Audoor, Pérez, Antognelli, Sandra.

Rode kaarten: Suffys.

Stadion : Daring Ruddervoorde.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in