zondag 20 maart 2022 21:00

Club NXT U21 wint de derby tegen Cercle met 1-0

De derby tegen Cercle vond minder dan 2 uur na de winst van het eerste elftal tegen Rc Genk plaats. Toch kon coach Rik De Mil beroep doen op Senne Lammens in doel. In de basis startten eveneens Sandra, Nusa, Audoor en Pérez. Jorne Spileers verving de gekwetste Ibe Hautekiet in de verdediging. Kapitein Blomme keerde terug in de basiself.

In een gezellig blauwzwart aangekleed The Nest startte Club NXT onmiddellijk in de hoogste versnelling. Sandra bediende Vermant die eerste grote kans naast de paal trapte. Kort nadien leverde Sandra de bal in bij de vrijstaande Audoor, die helaas te zacht op doel trapte. Doelman Langenbick pakte makkelijk. Een veelbelovend begin van de derby. Het was echter opletten geblazen, want de vereniging kan altijd iets meer tegen blauwzwart. Doelman Lammens werd bijna verrast door een verre lobbal. Gelukkig viel het leder op het dak van het doel. Cercle kreeg nadien nog een grote kans om de score te openen, maar Sampers trapte van dichtbij op de sterk keepende Lammens. Nadien kreeg Club NXT heel wat kansen om op voorsprong te komen. Sandra zag zijn poging nipt naast de paal verdwijnen. Ook Audoor probeert het met een verre lob, maar de bal verdwijnt naast het doel van de bezoekers. Sabbe bediende knap van op de flank Pérez die uit een heel scherpe hoek de score probeerde te openen. Pérez kende de hele wedstrijd pech in de afwerking. Eerst knalde hij pal op doelman Langenbick en in de rebound lag een Cercle verdediger in de weg. Toen de bedrijvige Sabbe opnieuw een assist gaf aan de Venezolaan, trapte hij helaas naast het doel. Net voor rust dribbelde Nusa doorheen de groenzwarte linies, hij knalde recht op de doelman en de inlopende Sandra deed het hem na.  De brilscore aan de rust was gevleid voor een verdedigend ingesteld Cercle.   

De bezoekers wisselden heel wat spelers tijdens het eerste deel van de tweede helft in de hoop wat meer kansen af te dwingen. De beste kans was echter opnieuw voor Pérez die de bal echter niet vol kon raken en de groenzwarte goallie kon de kans neutraliseren. Club NXT zwoegde op zoek naar een verdiende voorsprong, maar het kende ook heel wat geluk toen een afwijkende bal van Cercle op de paal ketste. Pérez en Blomme werden vervangen door Aelterman en Engels. Beide nieuwkomers vielen gretig in. Engels gaf dadelijk enkele mooie voorzetten. Aelterman zette de Cercle verdediging onder druk. Bij een hoekschop kon hij een kwartier voor tijd de 1-0 netten. De vele aanwezige supporters konden eindelijk juichen. Naar het einde toe misten onze youngsters nog heel wat open kansen om de score te verdubbelen. Vermant werd bediend door Nusa, maar hij kon net niet afwerken. Hetzelfde deed Aelterman op voorzet van Engels. Zo bleef de eindscore in deze derby staan op een magere maar oververdiende 1-0. Na de interland break speelt Club NXT zijn volgende wedstrijd op 4 april in en tegen Antwerp. 

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Abakar Sylla, Lukas Mondele, Xander Blomme (72’ Arne Engels), Daniel Pérez (72’ Noah Aelterman), Lynnt Audoor, Romeo Vermant, Antonio Nusa, Cisse Sandra.

Cercle: Bas Langenbick, Aske Sampers (66’ Rayan El Bahri), Andi Koshi (49’ Jef Smets), Jef Vandemaele (58’ Florian Antognelli), Soren Coens, Jelle Schiffer, Christiaan Ravych, Lucca Lucker, Jonas Lietaert, Olivier Scholaert (66’ Mathieu Vervaecke), Ono Vanackere.
Coach: Wouter Artz.

Doelpunten: 77’ Aelterman 1-0.

Gele kaarten: Vanackere, Vermant, Smets.

The Nest, Roeselare, 250 toeschouwers.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in