vrijdag 20 januari 2023 22:00

Club NXT U23 start 2023 met 2-1 winst tegen Lommel SK

Club NXT pakte tegen de Limburgers een vierde opeenvolgende overwinning. Na een sterke collectieve prestatie met doelpunten van Ibe Hautekiet voor rust en Cisse Sandra in de tweede helft blijft Blauw-Zwart knap in de running voor Play off 1. Anello milderde in de tweede helft met een schitterende vrije trap, maar Club NXT pakte net als in de heenmatch de drie punten.

Coach Nicky Hayen kon beroep doen op een sterk basiselftal. Met Shinton, Audoor, Sandra, Spileers, Sabbe en Hautekiet zakten heel wat youngsters af van het eerste elftal. Het beloofde een boeiende wedstrijd te worden tussen twee teams die voor de winterstop in een winning mood waren. Lommel won immers zijn laatste vijf wedstrijden en was opgeklommen naar een vierde plaats in de rangschikking.

Blauw-Zwart begon meteen sterk aan de match. Shion Homma liep pijlsnel de rechterflank af en gaf een perfecte pass naar Cisse Sandra, maar zijn schot werd afgeblokt. Vancsa passeerde Sabbe en gaf de bal aan Martinez die gelukkig van dichtbij over de deklat knalde. Nauwelijks een minuut later trapte Lommel naast de linkerpaal. Onze youngsters waren verwittigd, maar bleven rustig de wedstrijd controleren. Talbi toonde zijn snelheid en rende zijn flank af, waarbij hij de bal perfect voor doel bracht. Helaas plukte doelman Ivezic de bal uit de lucht. Homma kon nadien profiteren van een slechte uittrap van de Limburgse goallie. Onze Japanner trapte echter over het Lommelse doel. Aan de overzijde kon doelman Shinton een vrijschop makkelijk pakken.
Onze U23 behield het overwicht. Sabbe spurtte op zijn beurt naar voor en bracht het leer voorlangs. Homma kon de bal net niet in doel tikken. De druk van Club NXT hield aan en na een knappe actie van kapitein Hautekiet, waarbij hij ook doelman Ivezic passeerde, legde hij de bal beheerst in doel. Een verdiende 1-0 voorsprong voor Blauw-Zwart. Lommel kon er weinig tegenover stellen. Het was Club NXT dat uitdrukkelijk op zoek ging naar de 2-0. Eerst knalde Hautekiet hard op doel, maar zijn poging werd afgeblokt. Nadien trapte Vermant op doelman Ivezic die zijn ploeg redde van een dubbele achterstand. Net voor de rust probeerde Kadiri met een schot uit de tweede lijn doelman Shinton te verschalken, maar onze goallie liet zich niet verrassen.

Op zoek naar de tweede

Lommel startte vinniger de tweede helft en probeerde Club NXT meteen onder druk te zetten. Thordarson probeerde met een afstandsschot, evenwel zonder succes. De Smet bediende met een fraaie steekpas Talbi die met links probeerde de verste hoek te vinden. Zijn schot kon doelman Ivezic niet verrassen. Lommel bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar geraakte niet in de buurt van doelman Shinton. Bij een snelle counter van Blauw-Zwart liep Talbi bijna het ganse veld af richting Lommels doel. Hij legde de bal af voor Sandra die helaas niet goed kon afwerken. Geen nood, het was uitstel van executie. Talbi spurtte nogmaals naar voor, het leer kwam bij de net ingevallen Servais die mooi aflegde voor Sandra. Cisse duwde de bal beheerst voorbij doelman Ivezic en de dubbele voorsprong stond eindelijk op het scorebord.

Lommel was niet aangeslagen en probeerde op zijn beurt de aansluitingstreffer te scoren. Neven passeerde de Brugse verdediging en trachtte Shinton te verslaan. Gelukkig ketste de bal af op het doelhout. Kort nadien gebeurde het dan toch. Lommel kreeg een vrijschop en Anello trapte deze heel mooi in de kruising buiten het bereik van de nochtans sterk keepende Shinton. 2-1. Nauwelijks twee minuten na dit doelpunt moest Shinton een afgeweken bal over zijn doel tikken. Lommel probeerde wel, maar Club NXT verdedigde zijn voorsprong succesvol. De Nederlandse scheidsrechter kende liefst zes minuten extra tijd toe. Lommel drukte nog wat, maar de mooiste kans was uiteindelijk voor Servais die knap combineerde met de ingevallen Pérez. Zijn schot was echter niet gekadreerd. Het bleef spannend tot de laatste seconden. Lommel kreeg nog twee hoekschoppen maar de 2-1 bleef op het scorebord. Een verdiende vierde opeenvolgende overwinning van onze youngsters, waardoor Club NXT U23 voorlopig zeker in de top zes blijft, wat uitzicht geeft op deelname aan play off 1. Volgende week vrijdag volgt de verplaatsing naar Deinze. Hopelijk volgt een vijfde opeenvolgende zege.

CLUB NXT: Nick Shinton – Jorne Spileers, Joël Ordonez, Ibe Hautekiet (70’ Denzel De Roeve) – Kyriani Sabbe, Liam De Smet (83’ Daniel Pérez), Lynnt Audoor, Chemsdine Talbi – Cisse Sandra, Romeo Vermant, Shion Homma (62’ Mathis Servais). Bank: Henri Maton, Jano Willems, Joaquin Seys, Lenn De Smet.

LOMMEL SK: Nikola Ivezic – Glenn Neven, Yeboah Amankwah, Stijn Wuytens, Torras Monjonell – Kolbeinn Thordarson (69’ Silu Metinho), Zalan Vancsa, Robin Henkens (84’ Christophe Kabongo) – Alonso Martinez, Jordan Kadiri (57’ Dos Santos Cauê), Agustin Anello.

DOELPUNTEN: 34’ Hautekiet 1-0, 63’ Sandra 2-0, 69’ Anello 2-1.
GELE KAARTEN: 38’ Hayen (protest), 85’ Monjonell (fout).
SCHEIDSRECHTER: Erwin Blank
STADION : The Nest Roeselare.
TOESCHOUWERS: 289

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in