zaterdag 26 november 2022 14:00

Club NXT U23 stuurt FCV Dender met 4-1 huiswaarts

Club NXT knoopte tegen Dender opnieuw aan met de overwinning. De Oost-Vlamingen waren een maatje te klein ondanks een knap tegendoelpunt van Borry net voor de rust. Audoor en Vermant openden de score in de eerste helft. In de tweede helft kon Blauw-Zwart maar twee van zijn vele doelpogingen afwerken via Sandra en Engels. Onze youngsters staan voorlopig opnieuw op de begeerde zesde stek in de rangschikking met het oog op Play Off 1.

Ondanks het WK voetbal in Qatar dendert de competitie in de Challenger Pro League verder. Op de vijftiende speeldag kwam FCV Dender EH op bezoek. Club NXT stond op volle sterkte met in doel Senne Lammens, die nog in zijn jeugdjaren bij Dender speelde, en op het middenveld Lynnt Audoor en Cisse Sandra samen met Noah Mbamba. Bij Dender stond Jasper Van Oudenhove, ex-Club NXT, in de basis. Onder aanvoering van kapitein Ibe Hautekiet nam Blauw-Zwart de partij direct in handen. Dender moest al snel wijken. Al snel volgden de eerste kansen én het eerste doelpunt. Talbi zag Vermant vrijstaan die helaas pal op doelman Gies knalde. Bij de daarop volgende hoekschop kopte Audoor naar doel en veraste diezelfde Gies totaal. 1-0, een vroege voorsprong die deugd deed.

Ban gebroken

De aanvalsmachine van onze youngsters was vertrokken. Seys rukte vanop links op en bracht de bal mooi voor doel, maar de Oost-Vlaamse goallie pakte. Vermant stond al een tijdje droog en werkte zich te pletter om tegen Dender de netten te doen trillen. Na een heerlijke rush knalde hij in een draaibeweging richting doel, maar opnieuw kon doelman Gies erger voorkomen. Geen nood, de volgende poging van de zoon van Sven Vermant was raak. Een afstandsschot belandde in de linkerhoek en de verdiende 2-0 stond op het scorebord, het publiek genoot. Dender kon een eerste maal tegenprikken, maar doelman Lammens hield het leer nipt uit de linker benedenhoek en in de rebound knalden de bezoekers naast het doel. Club NXT liet het gaspedaal wat los en wachtte zijn kansen geduldig af. Dender was niet bij machte om onze youngsters echt te bedreigen. Kort voor rust miste Blauw-Zwart twee reuze kansen. Na een prachtig opgezette aanval via Engels, Sabbe en Talbi die opnieuw Vermant bediende, was opnieuw doelman Gies de redder van de bezoekers. Talbi demonstreerde zijn snelheid en stormde op de linkerflank richting doel, maar zijn magistrale poging strandde op de paal. In plaats van 3-0 werd het dan op slag van rust 2-1. Uit het niets kon Borry met een mooie omhaal doelman Lammens verslaan. In het tumult na dit doelpunt sloeg Lallemand een speler van Club NXT in het aangezicht. Scheidsrechter Debeuckelaere aarzelde niet en duwde hem terecht een rode kaart onder de neus.

Score uitgediept in tweede helft

In de tweede helft bracht coach Van Acker de pijlsnelle M’Barki in. De flankspeler deed onze youngsters pijn tijdens de heenmatch. Dender probeerde het tij te doen keren, en de gelijkmaker te scoren. Doelman Lammens moest al snel na de rust de 2-2 verhinderen. Onze youngsters namen nadien de wedstrijd weer in handen. Een laatste poging van de bezoekers via M’Barki verdween ruim naast het Brugse doel. Club NXT rijgde de kansen aan mekaar tegen een machteloos Dender dat met tien moest verder zwoegen. Talbi was ongrijpbaar voor de bezoekers. Hij gaf een perfecte assist over de verdediging tot bij Vermant die er net niet bij kon. Nadien trapte Talbi zelf een reuzekans op doelman Gies. Op een volgende snelle uitbraak van Club NXT kopte Sandra over het doel. Geen nood, nauwelijks een minuut later maakte de blonde middenvelder alles goed. Hij rondde een actie van Mbamba perfect af en knalde de 3-1 binnen. Arne Engels bracht kort nadien de score op een geruststellende 4-1. Zijn vrije trap verdween via de paal en de rug van doelman Gies in doel.

Wedstrijd gespeeld. Maar Club NXT bleef oprukken richting het bezoekende doel. Vermant, Homma en Engels konden niet meer scoren. Zo bleef het 4-1, een deugddoende zege. Volgende week zaterdag trekt Blauw-Zwart naar RWDM. Op zoek naar een bevestiging van deze mooie prestatie.

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Ibe Hautekiet (71’ Joël Ordoñez), Joaquin Seys (76’ Denzel De Roeve), Noah Mbamba, Chemsdine Talbi (83’ Shion Homma), Arne Engels, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Romeo Vermant (83’ Lennart Mertens). Bank: Axl De Corte, Sem Audoor, Liam De Smet.
Coach: Nicky Hayen.

FC.V. Dender E.H.: Xavier Gies, Mike Smet, Kjell Borry, Jonathan Rowell (64’ Olivier Myny), Jasper Van Oudenhove, Michael Lallemand, Lennard Hens (64’ Antoine De Bodt), Nathan Rôdes, Tiago Cukur (72’ Joachim Ngongo), Kobe Cools (46’ Ridwane M’Barki), Stefano Marzo.
Coach: Regi Van Acker.

Doelpunten: 9’ Lynnt Audoor 1-0, 24’ Romeo Vermant 2-0, 45’ Kjetil Borry 2-1, 61’ Cisse Sandra 3-1, 69’ Gies 4-1 (own).

Gele kaarten: 64’ Engels, 68’ Marzo, 77’ Spileers.
Rode kaart: 45+2 Lallemand.

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere.

Stadion: The Nest Roeselare.
Toeschouwers: 325.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in