maandag 13 maart 2023 17:00

Club NXT U23 verliest in extremis met 3-2 van leider RWDM

Club NXT verloor gisteren met 3-2 door een tegendoelpunt in de 95ste minuut. Talbi bracht onze youngsters in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Op het uur veegde Vermant een 2-1 achterstand weg nadat RWDM ook net gescoord had. In een spannend slot moest Blauw-Zwart zich alsnog gewonnen geven na een sterke partij.

RWDM verloor tweemaal tegen Club NXT tijdens de reguliere competitie. De Brusselaars waren erop gebrand om ditmaal de punten thuis te houden. Zeker omdat Beveren in de stand langszij gekomen was. De Brusselaars startten dan ook sterk. Net voor het kwartier redde Liam De Smet een schot van Challouk van de lijn. Doelman Defourny moest met een knappe redding het schot van Ordoñez uit zijn doel houden. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht tot Talbi met een ver schot de 0-1 op het scorebord bracht. Nadien voerde RWDM de druk op. Een vrijschop van Vorogovskiy verdween net naast het Brugse doel. Onze goallie Shinton verhinderde de 1-1 met een knappe reflex op een lage bal. Club NXT ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Spannende tweede helft

RWDM begint gretig aan de tweede helft. El Ouahdi scoorde de gelijkmaker op aangeven van Hazard. Kort nadien werd het doelpunt van De Sart afgekeurd voor buitenspel. Club NXT had het moeilijk. RWDM beukte, maar vond voorlopig meerdere keren de sterk keepende Shinton op zijn weg. Blauw-Zwart probeerde via snelle tegenprikken de Brusselaars pijn te doen. Na een counteraanval bereikt Talbi de vrijstaande Homma, die laatste knalt op doelman Defourny. Nog voor het uur stond het 2-1 toen alweer El Ouahdi kon scoren. De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur. Vermant maakte via een snelle counter binnen de minuut gelijk.

De wedstrijd bleef spannend tot het einde met twee ploegen die op zoek gingen naar de overwinning. Trainer Euvrard (RWDM) bracht al zijn aanvallende spelers op het veld in de hoop de overwinning nog binnen te halen. Ook bij NXT waren er heel wat wissels. De scheidsrechter gaf zeven minuten extra tijd. In minuut 95 kon El Ouahdi de 3-2 binnentrappen. Een zure nederlaag voor onze youngsters na een felbevochten partij. Onze youngsters tonen week na week dat ze hun plaats in play-off 1 verdienen. Volgende week zondag volgt de strijd om de derde plaats tegen Beerschot in The Nest. 

Club NXT: Nick Shinton, Joao Seys (80’ Mauricio Aimar Cuevas), Jano Willems, Joël Ordonez (60’ Denzel De Roeve), Kyriani Sabbe, Liam De Smet, Lenn De Smet (60’ Daniel Pérez), William Simba, Shion Homma (87’ Laurens Goemaere), Romeo Vermant, Chemsdine Talbi. Bank: Henri Maton, Jonathan Foss, Tobias Jensen.
Coach: Nicky Hayen.

RWDM: Théo Defourny, Jonathan Heris, Jake O’Brien, Florian Le Joncour, Zakaria El Ouahdi, Alexis De Sart (83’ Gustavo Barreto), Camilo Reijers, Yan Vorogovskiy (83’ Fabio Ferraro), Youssef Challouk, Mickaël Biron (76’ Ivann Botella), Kylian Hazard (76’ Vinicius Lopes).
Coach: Vincent Euvrard.

Doelpunten: 27’ Talbi (0-1), 49’ El Ouahdi (1-1), 59’ El Ouahdi (2-1), 60’ Vermant (2-2), 90+5 El Ouahdi (3-2).

Gele kaarten: 38’ Sabbe, 71’ Shinton, 77’ Le Joncour, 86’ Defourny.

Scheidsrechter: Arthur Denil.

Stadion: Edmond Machtensstadion.

Toeschouwers: 2.509.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in