zaterdag 19 november 2022 18:30

Club NXT U23 verliest met 1-0 in Beerschot

Een knappe goal van Matthys in de eerste helft leverde Beerschot de driepunter op. Na een aartsmoeilijke eerste helft kon Club NXT in een spannende en evenwichtige tweede helft de bordjes niet in evenwicht brengen. Een ultieme poging van Talbi werd helaas op de lijn gered.

Geen WK-break voor Club NXT. Het team van coach Hayen moest aan de slag op het Kiel tegen titelkandidaat Beerschot. De Kielse Ratten namen van de eerste minuut het heft in handen en drukten Club NXT volledig achteruit. Het was werkelijk alle hens aan dek om de nul op het bod te houden. Doelman Shinton pakte de eerste grote kans van topschutter Thibo Baeten, ex-speler van Club NXT. Bij de daarop volgende hoekschop knalde Thorisson op de paal. Op een vrijschop pakte onze goallie de kopbal van Van den Bergh. Onze youngsters geraakten op een bepaald moment niet meer over de middellijn. Beerschot recupereerde steeds snel de bal en trok richting Shinton. Toen het leer bij de volledig vrijstaande Matthys kwam, knalde de verdediger met een heerlijke krul de bal in de linker hoek binnen. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. De eerste kans van Blauw-Zwart volgde snel toen Mertens een voorzet van Talbi te zwak op doel kopte. Homma vond nadien de vrijstaande Sem Audoor, maar hij knalde naast doel. De thuisploeg ging verder op zoek naar een dubbele voorsprong, maar doelman Shinton hield Club NXT in de wedstrijd. Hij duikte naar de hoek en verhinderde Dante Rigo de 2-0 te netten. Net voor rust stuurde Seys een voorzet richting doelman Lathouwers die de bal loste. Mertens kon er net niet van profiteren om de 1-1 te scoren. Club NXT trok met een kleine achterstand de rust in na een moeilijke eerste helft.

De eerste doelpogingen van de tweede helft waren opnieuw voor de thuisploeg, ditmaal zonder echt gevaarlijk te zijn. Aan de overzijde sneed Sem Audoor naar binnen en legde breed voor de centraal inlopende Vermant, die bij afwezigheid van Hautekiet de kapiteinsband droeg. Rigo zat er nog net op tijd tussen! Club NXT groeide in de match, maar het was toch opletten voor de tegenprikken van Beerschot. De thuisploeg versierde heel wat hoekschoppen. Op een ervan kon Shinton de bal nipt over de deklat tikken na een kopbal van Van den Bergh. Kort voor hij vervangen werd door Engels probeerde Mertens een hoekschop af te werken, maar zijn schot was te zwak om doelman Lathouwers te verschalken. Club NXT had ondertussen de wedstrijd in evenwicht gebracht en begon met mooie combinaties het tij te doen keren. Blauw-Zwart ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Maar na balverlies van Liam De Smet rukten de Antwerpenaren met drie spitsen heel snel op richting Shinton. Gelukkig werd deze tegenaanval door Verlinden niet goed afgewerkt en was alles nog steeds mogelijk voor onze youngsters. Jorne Spileers waagde ook zijn kans en trok mee in de aanval. Zijn poging ging echter de mist in. Aan de overzijde kon Thibo Baeten zijn kans niet verzilveren. Hij knalde over het Brugse doel. Verlinden schoot kort nadien het leer binnen het kader, maar doelman Shinton bokte de bal weg. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut. De allerlaatste grote doelkans was voor Club NXT. Na een snelle rush van Talbi werd zijn schot dor Rigo op de doellijn gered. Geen verdiende gelijkmaker voor Blauw-Zwart. Club NXT verloor zo met het kleinste verschil tegen Beerschot. Volgende vrijdag wacht de thuismatch tegen Dender, waar een driepunter noodzakelijk is om te blijven meestrijden voor de zesde plaats die toegang verleent tot play off 1.

Club NXT: Nick Shinton, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Joël Ordoñez, Joaquin Seys, Liam De Smet, Chemsdine Talbi, Sem Audoor (74’ Mathis Servais), Shion Homma (81’ Lenn De Smet), Lennart Mertens (66’ Arne Engels), Romeo Vermant. Bank: Henri Maton, Mauricio Cuevas, William Simba, Jano Willems. Coach: Nicky Hayen.

Beerschot: Bill Lathouwers, Jan Van den Bergh, Hervé Matthys, Thibo Baeten, Thibaud Verlinden (90’ Andi Koshi), Léo Seydoux, Nökkvi Thorisson, Ryan Sanusi, Mardo Nzita (45 + 1’ Marco Weymans),

Dante Rigo (90 + 2’ Ibrahim Abdullahi), Apostolos Konstantopoulos. Coach: Andreas Wieland.

Doelpunt : 21’ Matthys 1-0.

Gele kaarten : 45 + 3’ Van den Bergh, 64’ Sanusi,

Scheidsrechter: Simon Bourdeaud’Hui.

Stadion: Het Kiel, Antwerpen.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in