maandag 5 september 2022 08:00

Club NXT U23 verliest met 1-2 van Beerschot

Club NXT stond met de komst van Beerschot voor de tweede opeenvolgende week tegenover een mogelijke titelkandidaat. Een gemiste strafschop en een doelpunt uit buitenspelpositie nekten onze youngsters.

Coach Nicky Hayen miste ten opzichte van de topper tegen RWDM zijn smaakmaker Antonio Nusa. Hij mocht vrijdag meespelen met het eerste elftal en was goed voor een assist. Arne Engels nam zijn plaats in de basis in. Beerschot liet meteen zien dat ze voor de drie punten kwamen. Een eerste schot op doel van Vaca verdween in het zijnet. Doelman Lammens plukte nadien de bal uit de lucht bij een poging van Weymans. Thibo Baeten toonde zich een eerste maal en probeerde met een omhaal onze doelman te verschalken, zonder succes voorlopig. 

Kapitein Audoor pakte snel geel, en ook Cisse Sandra en Owen Otasowie vlogen snel in het boekje van de scheidsrechter. Onze youngsters hadden het niet makkelijk tegen een bedrijvig Beerschot. Lammens duwde een laag schot nipt naast de paal in hoekshop. Ook het schot van Verlinden kon hij pareren. Club NXT had moeite om zijn voorlijn te bereiken en doelman Lathouwers te bedreigen. Baeten lag voortdurend op de loer om te scoren. Eerst werd zijn kopbal makkelijk gepakt door de Lammens, maar net voor de rust moest hij zich gewonnen geven. Baeten kopte een voorzet overhoeks binnen. 0-1 voor Beerschot.

Coach Hayen verving Sandra en Audoor door Talbi en Cuevas bij de start van de tweede helft. Er zat onmiddellijk meer schwung in het team en de wedstrijd. De eerste gevaarlijke kans was echter voor de bezoekers. Verlinden knalde met een hard schot op de vuisten van Lammens. Lennart Mertens kreeg kort erna dé kans om de gelijkmaker te netten. Van dichtbij trapte hij helaas rakelings naast het doel.

Kapitein Engels stuwde het team steeds meer vooruit. Beerschot kwam onder druk te staan en kapitein Sanusi moest aan de noodrem trekken. De strafschop werd helaas door Arne Engels op de paal getrapt. Pérez verving Mertens en ging op zijn beurt op zoek naar een doelpunt. De dreiging kwam echter aan de overzijde. Doelman Lammens moest tot tweemaal toe pogingen van Verlinden afstoppen om de 0-2 te verhinderen.

Deze viel dan toch toen alweer Baeten vanuit buitenspelpositie het leer naast doelman Lammens in doel knalde. Seys verving nadien Otasowie en de gekwetste Vermant werd vervangen door Homma. Onze Japanner bracht opnieuw vuur in het team. Het resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Engels knalde keihard op doel, maar doelman Lathouwers kon de bal nog weg boksen. Homma recupereerde het leer en gaf de perfecte assist voor de aanstormende Pérez. 1-2 met nog een kwartier te spelen, alles was nog mogelijk. Club NXT haalde zijn allerlaatste energie uit de kast om de gelijkmaker te scoren. Beerschot hield echter stand, zeker toen Blauw-Zwart nog tot tien gereduceerd werd na de rode kaart van Pérez.

Volgende competitiewedstrijd is zaterdag 10 september om 16u in en tegen Jong Anderlecht. Maar eerst is er de openingswedstrijd tegen Leverkusen in de Youth League, aanstaande woensdag om 16u in The Nest. Supporters op post!

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Joel Ordoñez, Owen Otasowie (68’ Joaquin Seys), Arne Engels, Lynnt Audoor (46’ Aimar Cuevas), Noah Mbamba, Romeo Vermant (76’ Shion Homma), Lennart Mertens (60’ Daniel Pérez), Cisse Sandra (46’ Chemsdine Talbi). Bank: Kiany Vroman, Liam De Smet.
Coach: Nicky Hayen.

Beerschot: Bill Lathouwers, Hervé Mathys, Luca Meisl, Thibo Baeten, Ibrahim Alhassan (82’ Andi Koshi), Thibaud Verlinden, Ramiro Vaca (60’ Ilias Sebaoui), Louis Seydoux, Ryan Sanusi, Marco Weymans (82’ Mardochée Nzita), Dante Rigo.
Coach: Andreas Wieland.

Doelpunten: 40’ Baeten 0-1, 65’ Baeten 0-2, 78’ Pérez 1-2.

Gele kaarten: Audoor, Mathys, Otasowie, Sandra, Sanusi, Verlinden, Koshi. 

Rode kaarten: Pérez.

Scheidsrechter: Tom Stevens.

Stadion: The Nest Roeselare.

Toeschouwers: 672.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in