zaterdag 28 januari 2023 08:45

Club NXT U23 verliest met 2-1 in Deinze

Een knap doelpunt van Cisse Sandra volstond niet om de drie punten mee te nemen uit Deinze. Na een rode kaart voor Homma en een penalty bij aanvang van de tweede helft, die Hendrickx net buiten het bereik van Lammens binnentrapte, kon Deinze de 2-1 via Koné scoren. Een nederlaag voor onze youngsters die daardoor hun plaats in Play-off 1 nog niet verzekerd hebben.

Coach Hayen moest sleutelen aan zijn team. Kapitein Hautekiet ontbrak en ook de gekwetste Lynnt Audoor bleef aan de kant. In doel stond Senne Lammens. Blauw-Zwart startte sterk aan de wedstrijd en zette Deinze meteen onder druk. Na een snelle counter via Talbi schilderde kapitein Cisse Sandra de bal op het hoofd van Vermant, maar zijn kopbal botste tegen de lat. Beide ploegen wilden er een leuke wedstrijd van maken, maar Club NXT kreeg de beste kansen. Zowel Sandra als Vermant knalden van dichtbij op doelman Miras. Shion Homma kreeg een gele kaart voor een trekfout op Almenara en Deinze kreeg hierdoor een eerste grote kans via een vrijschop. Dansoko knalde laag over de grond richting linkerbenedenhoek, maar doelman Lammens was bij de pinken en kon een doelpunt verhinderen. Het was Club NXT die de score opende na een snelle aanval. Homma recupereerde de bal op het middenveld en speelde het leer tot bij Sandra die met een laag schot in de verste hoek de 0-1 binnentrapte. Kort na het openingsdoelpunt kreeg Homma zijn tweede gele kaart voor een nieuwe fout op Almenara en zo moest NXT na een klein halfuur met tien man verder.

Deinze probeerde te combineren en ging op zoek naar de gelijkmaker maar doelman Lammens plukte de voorzetten van Deinze uit de lucht en ook Ordoñez en Spileers stonden sterk te verdedigen. Ex-Club NXT speler, Jellert Van Landschoot, probeerde de aansluitingstreffer voor Deinze te scoren, maar hij slaagde er net niet in. Blauw-Zwart ging verdiend met een kleine voorsprong de rust in.

Bedrijvige tweede helft

De thuisploeg ging in de tweede helft direct in de aanval. De Ridder knalde meteen op de paal. Nadien kreeg Deinze een penalty van scheidsrechter Letellier. Kapitein Hendrickx trapte de strafschop net buiten het bereik van Lammens en zette zo de 1-1 op het bord. Nadien hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Deinze probeerde de man meer situatie uit te spelen, maar de youngsters hielden stand.

Seys liep regelmatig zijn flank af en bediende de vrijstaande Vermant die op doelman Miras knalde. Talbi kon de rebound niet binnentrappen en knalde ook op de doelman van Deinze. Het doelpunt viel aan de overzijde. Koné kon zich doorzetten en was sneller bij de bal dan de uitkomende Lammens. Hij zette de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Het was het sein voor coach Hayen om enkele frisse krachten in te brengen. Deinze zette wat minder druk en Club NXT ging op zijn beurt op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in. Doelman Lammens moest een afstandsschot van de zeer bedrijvige Van Landschoot uit de rechterbenedenhoek in hoekschop duwen.

Dankzij doelman Miras bleef de score uiteindelijk staan op 2-1. Een gelijkmaker kreeg een moedig strijdend Club NXT niet. Een nederlaag voor onze youngsters, die het grootste deel van de match met tien tegen elf gestreden hebben in een aardige wedstrijd. Woensdag volgt de belangrijke inhaalwedstrijd in The Nest tegen de vijfde in de stand, SK Lierse.

Club NXT: Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Jorne Spileers, Joël Ordoñez (73’ Lenn De Smet), Denzel De Roeve, Joaquin Seys, Liam De Smet, Chemsdine Talbi (85’ Mathis Servais), Shion Homma, Cisse Sandra (73’ Daniel Pérez), Romeo Vermant (85’ Jano Willems). Bank : Lukas Mondele, Henri Maton, Laurens Goemaere.
Coach : Nicky Hayen.  

Deinze : Nacho Miras, Teo Quintero, Steve De Ridder, Alessio Staelens, Gaëtan Hendrickx, Liridon Balaj (46’ Mamadou Koné), Bafodé Dansoko, Christophe Janssens (46’ Jannes Van Steenkiste), Jellert Van Landschoot (88’ Jur Schryvers), Kenneth Schuermans, Gonzalo Aimenara.
Coach : Marc Grosjean.

Doelpunten : 26’ Sandra 0-1, 47’ Hendrickx 1-1 (penalty), 69’ Koné 2-1.

Gele kaarten : Hendrickx, Van Landschoot, Almenara, De Ridder.

Rode kaart : Homma (tweemaal geel)

Scheidsrechter : Anthony Letellier.

Stadion : Dakota Arena Deinze.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in