zaterdag 3 december 2022 23:00

Club NXT U23 wint met 0-2 in RWDM

Club NXT U23 pakte uit met een sterke prestatie in het Edmond Machtensstadion. Al snel kwam het team van coach Nicky Hayen op voorsprong met een kopbal van kapitein Hautekiet. In de tweede helft verdubbelde Mertens de score na een scrimmage voor doel. Daarmee behaalt Club NXT zes op zes tegen titelkandidaat RWDM en blijven onze youngsters op koers voor play off 1.

In een bitter koud stadion waren vele basisspelers afwezig door de oefenmatch in Lille met het eerste team. Toch was het Blauw-Zwart dat meteen in de aanval trok. De eerste kans was voor Mertens, maar Le Joncour duwde de bal over de achterlijn. Aan de overzijde werd de 1-0 terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na vijf minuten viel toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Mathis Servais trapte een vrijschop in de zestien, waar Ibe Hautekiet het leer binnenkopte. 0-1. Een koude douche voor de thuisploeg die na het verlies tegen Jong Genk vastberaden waren niet opnieuw te verliezen tegen een beloftenelftal. RWDM kreeg echter niet veel echte doelkansen. Het piepjonge Club NXT zette steeds goed druk op de man in balbezit. Na een kwartier vloog het leer hoog over het doel van Shinton. Challouk testte nadien onze Club NXT goallie, maar Shinton duwde de bal over de deklat. Op het half uur neutraliseerde hij opnieuw een kans van de thuisploeg. Blauw-Zwart verdedigde met succes zijn voorsprong.

Kort voor rust kregen de Brusselaars nog een mogelijkheid om de score in evenwicht te brengen. Het schot van alweer Challouk ging gelukkig naast doel. Net voor affluiten kon Plange niet bij een voorzet, waardoor onze youngsters met een voorsprong naar de kleedkamer gingen.

Spannend slot

Coach Euvrard wisselde bij de start van de tweede helft enkele spelers om het tij te doen keren. Bij onze U23 werd Seys vervangen door Cuevas. RWDM drukte meteen en het resulteerde in een schot van Challouk op de paal. Gelukkig ketste de bal terug in het veld en kon Shinton het leer pakken. Kort nadien was het wel raak voor Blauw-Zwart. Na heel wat geharrewar bleef de bal in het strafschopgebied hangen tot hij voor de voeten van Mertens kwam. Hij knalde de bal onder doelman Defourny binnen. Zijn vijfde van het seizoen en goed voor de 0-2. RWDM probeerde te reageren. Biron knalde over het Brugse doel. Het schot van Smeets verdween via Spileers in hoekschop. Mertens kon zijn tweede van de avond niet scoren na een knappe assist van Servais. Defourny kende geen problemen ditmaal. Beide ploegen bleven er voor gaan. Een afgemeten voorzet van Hautekiet week af en doelman Defourny kon maar nipt de 0-3 verhinderen. Shinton redde een schot van Kylian Hazard. De ingevallen Lenn De Smet trapte op zijn beurt helaas naast de rechterpaal. Een heel scherpe voorzet van Hazard belandde via Shinton op de deklat, maar de nul bleef gelukkig op het bord staan. De immer hard werkende Vermant ging ook zijn kans. Hij krulde de bal van ver op de paal.

RWDM ging naar het einde van de wedstrijd steeds nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Club NXT had geluk toen de bal tegen de arm van Spileers kwam. De scheidsrechter gaf gelukkig geen strafschop. Nadien redde Shinton alweer een kans op de 1-2. Cuevas tekende op een vrijschop voor de laatste mogelijkheid van Club NXT om de score op te drijven. Het bleef echter 0-2, een knappe overwinning van Blauw-Zwart, dat daarmee zes op zes pakt tegen een van de titelkandidaten. Volgende wedstrijd is de uitmatch bij de jonkies van Genk aanstaande vrijdag. Club NXT U23 blijft uitzicht hebben op een plaats in play off 1 met nog zes wedstrijden te spelen.

Club NXT: Nick Shinton, Jorne Spileers, Joël Ordoñez, Ibe Hautekiet, Denzel De Roeve, Joaquin Seys (46’ Mauricio Cuevas), Liam De Smet, Sem Audoor (56’ William Simba), Mathis Servais (68’ Lenn De Smet), Lennart Mertens, Romeo Vermant (90 + 2 Maxime Wameso). Bank: Henri Maton, Lukas Mondele, Oleksander Yakymenko.
Coach: Nicky Hayen.

RWDM: Théo Defourny, Florian Le Joncour, Yan Vorogovskiy (46’ Fabio Ferraro), Mickaël Biron, Luke Plange (46’ Bryan Smeets), Jake O’Brien, Gustavo Barreto (46’ Luis Oyama), Jonathan Heris, Youssef Challouk, Alexis De Sart (73’ Vinicius Lopes), Zakaria El Ouahdi.
Coach: Vincent Euvrard.

Doelpunten: 5’ Hautekiet 0-1, 53’ Mertens 0-2.

Gele Kaarten: 83’ El Ouahdi.

Scheidsrechter: Jordy Vermeire.

Stadion: Edmond Machtensstadion.          

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in