Club NXT verliest eerste wedstrijd in 1B met 2-0

Club NXT heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen in 1B met 2-0 verloren van R.W.D.M. De jongens van Rik De Mil toonden hun talent, maar moesten uiteindelijk toch de duimen leggen voor een meer ervaren R.W.D.M.

De youngsters startten gretig aan de partij en zetten de Brusselse ploeg meteen stevig onder druk. Via Van Den Keybus kon Club NXT tweemaal dreigen. Op het kwartier beging Fuakala een overtreding in de zestien waardoor R.W.D.M. mocht aanleggen vanop de stip. Doelman Nick Shinton kroonde zich even tot held door de strafschop van Yagan te redden. Bijna maakte Arne Engels aan de overkant de 0-1, maar zijn strak afstandsschot werd knap gered. We gingen met een doelpuntloos gelijkspel de rust in.

 

In de tweede helft bekroonde R.W.D.M het overwicht rond de 70e minuut na een doelpunt van Yagan. Tien minuten voor tijd zette Dequevy de 2-0-eindstand op het bord. Club NXT ging nog op zoek naar een eerredder, maar die zat er niet meer in. De youngsters beginnen zo hun avontuur in 1B met een nederlaag. “We moeten proberen elke week die organisatie neer te zetten en kansen te creeëren. We moeten naar onszelf kijken en leren uit de fouten van vandaag”, gaf coach De Mil mee.  

 

 

Opstelling Club NXT: Nick Shinton, Ibe Hautekiet, Ochieng Wilkins, Samuel Asoma, Nathan Fuakala, Thomas Van Den Keybus, Arne Engels, Xander Blomme, Amadou Sagna (85' Keano Van Rafelghem) , Noah Aelterman (79' Thibo Baeten), Eric Appiah (79' Cisse Sandra)

Related articles