Club NXT verliest met 0-2 van RWDM

Club NXT startte met Youssouph Badji in de spits. Hij kwam helaas niet tot scoren. Na een nochtans verdienstelijke partij van blauw-zwart werd het 0-2 door een owngoal en een licht toegekende penalty.

Beide ploegen hadden er zin in in het winderige Daknam. De eerste kans was voor onze youngsters. Het schot van Sandra week af waardoor de bal nipt voorlangs rolde. Aan de overzijde moest doelman Lammens snel zijn klasse tonen met een knappe redding. RWDM trachtte het tempo bij Club NXT te breken door heel wat fouten te maken. Het bleef verrassend 0-0 aan de rust. Sandra, Engels, Baeten en Sagna misten mooie doelkansen voor de thuisploeg.

 

De tweede helft startte in mineur. Hautekiet trachtte de bal te ontzetten, maar hij verdween ongelukkig in eigen doel. Coach De Mil wisselde enkele spelers en trachtte de bakens te verzetten. Kapitein Van den Keybus stuwde zijn troepen vooruit. RWDM werd meer en meer tegen eigen doel gedrukt, Badji, Aelterman en De Cuyper op vrijschop konden de gelijkmaker niet scoren. RWDM slaagde er af en toe  in gevaarlijk uit te breken. Club goallie Lammens voorkwam de dubbele voorsprong van de bezoekers. In de extra tijd kregen de Brusselaars een penalty, die door Rommens omgezet werd. 0-2, een resultaat dat Club NXT echt niet verdiende. Volgende week wacht de verre verplaatsing naar Lommel.

 

Club Brugge: Lammens, Van der Brempt, Fuakala, Hautekiet, Sandra (66’ De Cuyper), Engels, Van den Keybus, Aelterman (88’ Blomme), Sagna, Baeten (70’ Appiah), Badji.

Doelpunten: 52’ Hautekiet 0-1 (own), 93’ Rommens 0-2 (penalty)  

Related articles