Visual menu

vrijdag 16 april 2021 22:30

Club NXT verliest met 0-4 van kampioen Union

Leider Union bleek een maat te groot voor Club NXT. Aan de rust stond het al 0-3. In een quasi overbodige tweede helft zocht Blauw-Zwart naar de eerredder, maar het werd uiteindelijk nog 0-4.

Voor de wedstrijd huldigde Club NXT kampioen Union. Na een minuut stilte ter ere van een overleden oud-medewerker van Union kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Het werd snel duidelijk dat zonder sterkhouders De Cuyper, Van den Keybus en Van der Brempt punten pakken tegen de Brusselaars moeilijk zou worden. Na een goed kwartier opende ex-Club Brugge belofte Lynen de score. Doelman Shinton kon de achterstand niet vermijden. Club NXT trachtte de bakens te verzetten, maar doelman Pirard had weinig werk op te knappen. Aelterman probeerde van ver, maar de Brusselse goallie kon de bal makkelijk klemmen. Helaas verdubbelde Union de score toen een schot van Van Der Heyden op de paal afketste en via het lichaam van doelman Shinton binnenging. Dame Fortuna koos niet de zijde van Club NXT. Kort voor rust werd het 0-3 via een hoekschop. Shinton keerde de eerste poging voor de doellijn, maar in de rebound viel de bal voor de voeten van Bager die binnentikte. Een koude douche voor onze youngsters.

 

Coach Rik De Mil verving drie spelers bij de start van de tweede helft. Aelterman, Engels en Hautekiet bleven in de kleedkamer. Sandra, Vanrafelghem en Sabbe kregen hun kans. Toen kort na de rust de volledig vrijstaande Sigurdarson van op ruime afstand knap in de verste benedenhoek binnentrapte, vreesden we voor een herhaling van de eerste wedstrijd op Union, waar het 6-0 werd. Mondele verving Mbamba in de verdediging. Ook Union wisselde enkele spelers. Club NXT vond het welletjes en beperkte verder de schade. Servais en Vanrafelghem probeerden de eerredder te scoren, maar hun schoten gingen over doel.

 

Union won verdiend met 0-4. Hun 22ste overwinning op 27 wedstrijden. Meteen ook de laatste thuiswedstrijd van Club NXT op Daknam.    

 

Club NXT: Shinton, De Roeve, Fuakala, Mbamba (57’ Mondele), Hautekiet (46’ Sabbe), Blomme, Audoor, Engels (46’ Vanrafelghem), Aelterman (46’ Sandra), Servais (86’ De Smet), Vermant

Doelpunten: 16’ Lynen 0-1, 36’ Shinton 0-2 (own), 42’ Bager 0-3, 48’ Sigurdarson 0-4.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in