Club NXT verliest met 0-4 van Seraing

Seraing, die tweede staat, kwam op bezoek in het Daknamstadion.

Onze youngsters startten prima aan de match. Sagna werd door Van den Keybus perfect in stelling gebracht om de score te openen, maar hij gleed tot tweemaal toe uit. In plaats van 2-0 werd het kort erna 0-1. Na een hoekschop kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Jalow die laag over de grond de bal perfect in het hoekje trapte. Club NXT was even van slag. Eerst vloog een kopbal net over de deklat, maar doelman Lammens werd een tweede maal gevloerd via een afgeweken bal van Mikautadze. Mendy veroorzaakte volgens de ref een penalty die door Ndiaye perfect werd omgezet. Hij pakte nadien tweemaal geel. Doelman Lammens deed wat hij kon en redde tweemaal met de voeten. De Cuyper bediende Sagna via een vrijschop, maar de bal verdween over doel. Een zure 0-3 achterstand en een helft met tien tegen elf.

 

Blauwzwart speelde een zeer verdienstelijke tweede helft. Lammens moest slechts tweemaal zijn talent tonen om erger te voorkomen. Kapitein Blomme werd hard aangetrapt en moest vervangen worden door Audoor. Appiah viel in voor Sagna. Het team bleef rustig combineren zoekend naar een gaatje in de Luikse verdediging. Het lukte helaas niet. Seraing was met een man meer niet beter dan Club NXT, maar toch konden ze net voor affluiten alsnog de 0-4 scoren via de ingevallen Al Badaoui. Volgende week vrijdag trekt Club NXT naar Westerlo op zoek naar de eerste punten op verplaatsing.

 

 

Club Brugge: Lammens, Mendy, Fuakala, Hautekiet, De Cuyper, Blomme (70’ Audoor), Fofana, Engels, Van den Keybus, Sagna (51’ Appiah), Baeten.   

Doelpunten: 13’ Jalow 0-1, 19’ MIkautadze 0-2, 30’ Ndiaye 0-3, 89’ Al Badaoui 0-4.

 

 

Related articles