Visual menu

vrijdag 26 februari 2021 21:30

Club NXT verliest met 1-3 van RWDM

Omdat het COVID19-virus nog niet verdwenen is bij het eerste elftal ontbraken heel wat sterkhouders bij Club NXT. RWDM kreeg geen vat op het enthousiaste blauwzwart en keek met de rust tegen een 1-0 achterstand. In de tweede helft ging een moedig Club NXT echter ten onder met 1-3 tegen een ervaren RWDM.

Coach Maarten Martens verving Rik De Mil en kwam met goed georganiseerd en een aanvallend ingesteld team aan de start. Het zorgde voor een aangenaam kijkstuk waarbij beide teams volop kozen voor de aanval. Ochieng en Sabbe waren zeer bedrijvig op hun flank en brachten de bal regelmatig in de zestien. Spitsen Vermant en Hallaert konden de score niet openen. Vooral Hallaert bedankte de coach voor zijn basisplaats en liet enkele mooie acties optekenen. Op het halfuur kreeg Ochieng de kans om de score te openen, maar zijn vrijschop ging over doel. Aan de overzijde was doelman Lammens bij de pinken en neutraliseerde het schot van Nangis.

 

Onze youngsters voelden dat RWDM te pakken was en voerden onder leiding van kapitein Hautekiet de druk op. Op voorzet van Ochieng kopte Aelterman de bal tegen de deklat en door het effect ging hij toch over de doellijn. Een terecht verdiende voorspong aan de rust.

 

Met het oog op de wedstrijd van zondag werd in de tweede helft ook Mbamba in de verdediging vervangen door de zestienjarige Spileers, die meteen zijn debuut maakte bij Club NXT. RWDM kwam gretiger uit de kleedkamer en boog de achterstand op enkele minuten om in een 1-2 voorsprong. Eerst verlengde de ingevallen Claes een vrijschop voorbij de verraste doelman Lammens. De scheidsrechter valideerde het doelpunt ondanks buitenpel. Kort erna week een schot van Rocha af en het leder ging centimeters naast de paal binnen. Een koude douche voor blauwzwart. Diezelfde Rocha miste nadien op een haar na de 1-3. Sabbe schilderde nadien een mooie voorzet tot bij Ochieng die de gelijkmaker miste. Doelman Lammens moest echter meer en meer reddingen brengen.

 

Coach Martens verving Hallaert en Vermant door De Smet en Vanraefelghem waardoor Club NXT nieuwe zuurstof kreeg in de voorlinie. Het was echter RWDM dat profiteerde van balverlies bij de thuisploeg, waardoor Claes de 1-3 nette. Een kopbal van Vanraefelghem en een vrijschop van Ochieng konden de score niet meer wijzigen.  Stevens en Mondele kregen nog enkele minuutjes speeltijd, maar het kalf was verdronken. Na een zeer goede eerste helft miste Club NXT de kracht om deze voorsprong tegen RWDM te verdedigen. Woensdag wordt de inhaalwedstrijd tegen Westerlo gespeeld.

 

Club NXT: Lammens, Sabbe, Mbamba (46’ Spileers), Hautekiet, De Roeve, Audoor, Fofana (87’ Mondele), Ochieng, Aelterman (87’ Stevens), Hallaert (69’ De Smet), Vermant (73’ Vanraefelghem).    

 Doelpunten: 40’ Aelterman 1-0, 48’ Claes 1-1, 53’ Rocha 1-2, 72’ Claes 1-3.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in