Club NXT verliest met 3-1 tegen Lommel

Club NXT stond zondagavond voor zijn verste verplaatsing naar Lommel, dat beschikt over heel wat spelers uit de academy van Manchester City. Een ervan bepaalde de wedstrijd met een doelpunt en een penalty, De Colombiaanse international Marlos Moreno was onhoudbaar voor onze youngsters.

Coach Rik De Mil startte na de zware nederlagen in Seraing en Union met een versterkt verdedigend middenveld. Kapitein Xander Blomme en Samuel Asoma zorgden voor meer evenwicht en stabiliteit. Lommel kwam het beste uit de startblokken en zette onze youngsters meteen onder druk. Doelman Lammens voorkwam een vroege achterstand. Met een super reflex stopte hij een kopbal van heel dichtbij. Blauwzwart herstelde stap voor stap het evenwicht in de wedstrijd. Een afstandschot van Engels werd door de thuisgoallie gepakt. Thuisspeler Kadiri opende de score toen Lammens een bal onvoldoende kon wegslaan. Hij kopte de 1-0 binnen. Club NXT speelde een degelijke eerste helft en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Eerst trapte De Cuyper een vrijschop in de muur. Nadien werd Appiah foutief gestopt. Baeten trapte de penalty keihard binnen, zijn vierde doelpunt van het seizoen.

 

Op zoek naar een eerste driepunter startten onze beloften sterk aan de tweede helft. Van der Brempt stuwde de ploeg naar voren en liet zelf regelmatig enkele mooie rushes zien. Hautekiet kopte bij een hoekschop de bal over doel. Bij een volgende hoekschop rolde de bal doorheen het ganse pak spelers rakelings voorlangs. Helaas was het Lommel dat een voorsprong uitbouwde, toen een perfecte crossbal bij Moreno kwam. Hij passeerde De Cuyper en knalde schitterend voorbij Lammens de 2-1 binnen. Club NXT had geen meeval. Een schot van Appiah week af en een kopbal van Baeten ging net niet binnen. Toen Moreno foutief gestopt werd, kon Ugalde de penalty binnentrappen. 3-1, een te zwaar verdikt voor Club NXT dat week na week groeit. De eerste driepunter volgt misschien volgende week al in de inhaalmatch tegen Westerlo.

 

Doelpunten: 33’ Kadiri 1-0, 42’ Baeten 1-1, 53’ Moreno 2-1, 66’ Ugalde 3-1.

Club Brugge: Lammens, Van der Brempt, Fuakala (88’ Van Bost), Hautekiet, De Cuyper, Appiah (81’ Sagna), Asoma, Blomme, Engels, Baeten, Van den Keybus (74’ Ochieng).       

Related articles