Visual menu

zondag 21 februari 2021 21:30

Club NXT verliest met 4-0 in Deinze

Een jong Club NXT stond voor een haast onmogelijke opdracht tegen het zeer ervaren Deinze. Kapitein Blomme was geschorst. De Cuyper, Van der Brempt, Van den Keybus, Badji en nu ook de Venezolaanse spits Pérez werden geselecteerd bij de A kern voor de wedstrijd tegen OHL. Ook Engels, Servais, Fofana en Fuakala werden achter de hand gehouden. Appiah speelt momenteel interlands met Ghana. Sandra, Asoma en Sagna zijn nog steeds gekwetst. In de dugout verving T3 en ex-Rode Duivel Maarten Martens de coaches Rik De Mil en Tim Smolders die vanuit de tribunes de wedstrijd aandachtig volgden. Het werd met deze onuitgegeven setting een 4-0 nederlaag.

Al snel na de aftrap werd duidelijk dat het een zeer moeilijke wedstrijd zou worden voor onze youngsters, waar ditmaal de zestienjarige Denzel De Roeve debuteerde in de verdediging. Deinze versierde na een miscommunicatie in de Brugse verdediging al snel een strafschop toen Staelens gewillig neerging. De Belder trapte keihard in de hoek, maar doelman Lammens verhinderde knap de 1-0. Lang hield blauwzwart echter niet stand onder de druk van de thuisploeg. Via een opwippertje kwam de bal achter de Brugse verdediging en de doorgelopen Lecomte legde het leder makkelijk binnen. Na alweer een rush op links zette Van Steenkiste, ex-Club Brugge, de bal voor doel, doelman Lammens duwde de bal met een ultieme reflex nog weg, maar helaas viel hij voor de voeten van Staelens die de score verdubbelde. De eerste echte kans van Club NXT was voor Mbamba die te zacht op doel kopte. Doelman Vandenberghe had geen moeite om de bal uit de lucht te plukken. Op slag van rust kreeg Mbamba nog twee kansen. Eerst ging zijn schot over doel na een vlotte combinatie met Aelterman en Ochieng. Ook zijn vrijschop miste de juiste richting.

 

Club NXT vatte de tweede helft meer aanvallend aan met Vermant en Vanrafelghem in de plaats van Mondele en Ochieng. Een schot van Aelterman zoefde over de goal. Aan de overzijde was het helaas wel raak toen Lecomte een vrijschop van Staelens verlengde in doel. Vermant kreeg de kans om de score voor Club NXT te openen, maar hij trapte over het doelhout. Bij een omschakeling toonde Deinze hoe het wel moet. Blauwzwart werd even weggetikt en Dansoko scoorde een mooi doelpunt. Coach Martens bracht aanvaller Hallaert in voor de moegestreden Lenn De Smet. Zijn broer Liam De Smet verving nadien Mbamba. Deinze controleerde de wedstrijd en verving ook een aantal spelers. Zo kwam Vargas, ex-Club Brugge, op het veld. Een doelpunt van hem werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Mendy werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Stevens verving Aelterman net voor affluiten. Het bleef 4-0. Vrijdag speelt Club NXT zijn eerste thuiswedstrijd van 2021 tegen RWDM. Een nieuwe kans voor ons jong team om zich te tonen! We bluvn goan!   

 

Club NXT: Lammens, De Roeve, Hautekiet, Mendy, Sabbe, Mbamba (77’ Liam De Smet), Ochieng (46’ Vermant), Audoor, Lenn De Smet (65’ Hallaert), Aelterman (90’ Stevens), Mondele (46’ Vanrafelghem)

Deinze: Vandenberghe, El Banouhi, De Schutter, De Witte, Van Steenkiste, Lecomte (85’ Neto), Le Postollec, Challouk (71’ Tarfi), Staelens (76’ Schils), Dansoko, De Belder (85’ Vargas)

Doelpunten: 23’ Lecomte 1-0, 30’ Staelens 2-0, 51’ Lecomte 3-0, 60’ Dansoko 4-0

Deinze - Club NXT 21 - 02 - 2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in